SKUFFET: Roar Stokke får ikke kommentere kampen mellom Celtic og Rosenborg i kveld, noe han var tiltenkt. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix
SKUFFET: Roar Stokke får ikke kommentere kampen mellom Celtic og Rosenborg i kveld, noe han var tiltenkt. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB ScanpixVis mer

Celtic - Rosenborg, klokka 20.45

Viasat-Stokke måtte avbryte Glasgow-tur: - Trist, sier RBK-Kåre

Norske TV-seere snytes for storkampen mellom Celtic og Rosenborg. Stusser over argumentene til Celtic.

GLASGOW (Dagbladet): Viasat-kommentator Roar Stokke (57) rangerer Celtic Park som en av de største fotballstadionene å komme til. Derfor hadde han gledet seg til å kommentere storkampen mellom Celtic og Rosenborg i kveld.

I stedet endte det med at Stokke måtte avbestille billetten til Glasgow i Skottland. Årsak: Celtic vil ikke selge TV-rettighetene til kampen. Oppgjøret vises heller ikke på skotsk TV, bare gjennom Celtics egen betalingstjeneste på nett.

- Dette er norsk klubbfotballs kuleste kamp i 2017. Sendinger fra Celtic Park er et fotballeventyr. Og ja, fotballfansen burde fått sett kampen, skriver Stokke i en tekstmelding til Dagbladet.

Lite begeistret

Heller ikke Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er begeistret for at supporterne - og det norske folk - ikke får med seg første kamp i tredje kvalifiseringsrunde til Champions League.

MEKTIGE KULISSER: Rosenborg trente på Celtic Park i går kveld. Her gir trener Kåre Ingebrigtsen sine betraktninger inn mot kampen til TV 2. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
MEKTIGE KULISSER: Rosenborg trente på Celtic Park i går kveld. Her gir trener Kåre Ingebrigtsen sine betraktninger inn mot kampen til TV 2. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Jeg synes det er trist. Definitivt synes jeg det er trist, sa Ingebrigtsen da Dagbladet tok opp temaet på en pressekonferanse i går kveld.

- Jeg vet ikke hvilke argumenter Celtic har. De hadde 58.000 tilskuere mot Linfield (i andre runde), så de hadde vel klart å selge ut stadion, selv om kampen vises i Norge.

Ifølge den skotske journalisten David Friel - som jobber i storavisa The Sun - er det ingen sterke reaksjoner i Skottland på at kampen ikke vises på vanlig TV.

- Det er sånn det bruker å være på dette tidspunktet av turneringen. En playoff er det UEFA som har rettighetene til, så da vil en eventuell Celtic-kamp gå på vanlig TV igjen.

Har forsøkt

Celtic mener at de totalt sett kommer best ut av det ved å fylle opp stadion, samt vise kampen på egne plattformer, som koster penger. Celtic Park tar 60.000 tilskuere.

Stokke viser til sportssjef i MTG Sport Norge, Anne Tufte, for ytterligere kommentarer. I en pressemelding sier hun:

- Vi har forsøkt å sikre oss rettighetene til å vise oppgjøret i flere dager. Men Celtic ønsker dessverre ikke å selge.

De beste stadionene

I en teksmelding til Stokke i går spurte Dagbladet om han er enig i at de tre største heksegrytene i Europa er Ali Sami Yen (Galatasaray), Signal Iduna Park (Borussia Dortmund) og Celtic Park.

- Korrekt. De tre er definitivt noe av det aller beste. På hver sin måte, sier Stokke, som er en stadionkjenner av format gjennom jobben i Viasat.

- Celtic Park er i tillegg kjærlighet og vennlighet. Skottene er ekstremt hyggelige. Det imponerende på Celtic Park er at stemningen er elektrisk, og at stadion er utsolgt hele sesongen, også på kamper Celtic kan spasere seg til seier.

GLEDER SEG: Et sted mellom 50.000 og 60.000 tilskuere er ventet på kampen i kveld. Midtstopper Tore Reginiussen sier at det blir vanskelig å kommunisere med lagkameratene. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
GLEDER SEG: Et sted mellom 50.000 og 60.000 tilskuere er ventet på kampen i kveld. Midtstopper Tore Reginiussen sier at det blir vanskelig å kommunisere med lagkameratene. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Rosenborg-spillerne trente på stadion i går kveld. Da var det tomt, naturligvis, men de fikk en følelse med det mektige byggverket der det vil bli et lurveleven i kveld.

- En fantastisk stadion. Det er bare å glede seg, sier midtstopper Tore Reginiussen til Dagbladet.

Vanskelig å kommunisere

- Når du kommer ut på stadion, ser du at det er bra størrelse på den. Men når kampen starter, snevres det inn til at det stort sett er banen som er fokuset, sier Reginiussen.

- Vi kommer til å kjenne trykket på kroppen. Og det kommer til å bli vanskelig å kommunisere. Jeg har bedt André Hansen om å ta Läkerol-tabletter. Han må brøle høyt for at vi skal høre ham.

Kampstart klokka 20.45. Returoppgjør i Trondheim neste onsdag.