Vibeke Skofterud innlagt på intensivavdelingen med sjelden diagnose

- Vi ble sjokkert da vi fikk vite det.

INNLAGT: Vibeke Skofterud er innlagt på intensivavdelingen på Drammen sykehus. Det skriver langrennsløperen på bloggen sin i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
INNLAGT: Vibeke Skofterud er innlagt på intensivavdelingen på Drammen sykehus. Det skriver langrennsløperen på bloggen sin i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Vibeke Skofterud er innlagt på intensivavdelingen på Drammen sykehus. Det skriver langrennsløperen på bloggen sin i dag.

- Jeg er ikke kjent for å være den mest ivrige på å rense sår og være redd for flis i fingeren, men jeg ble ganske bekymret da armene mine ble til lårstørrelse nærmest over natta. Huden glinset og var sprekkeferdig, skriver hun.

Rabdomyolyse - Jeg dro til min gode venn og lege Erik, som alltid stiller opp uansett og han anbefalte blodprøver på Drammen sykehus. Jeg dro ned og siden har jeg ligget her under full overvåkning på intensivavdelingen. Diagnosen jeg er rammet av er rabdomyolyse.

Ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI) er Rabdomyolyse en sykdom som skyldes akutt ødeleggelse av store mengder muskelceller. Årsakene er mange. Akutt nyresvikt er en vanlig komplikasjon. De fleste blir bra, men for noen kan sykdommen bli alvorlig.

Det er også en særdeles sjelden diagnose. Ut fra amerikanske tall anslår NHI at det forekommer ca. 400 tilfeller årlig i Norge.

Nytt lag Skofterud annonserte etter OL at hun var ferdig på landslaget. I stedet vil hun satse på langløp med Fredrik Aukland som trener på Team Centric.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer