Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vibeke tilbake

-  På en skala til ti får en seier i verdenscupen en blank nier. Jeg er fryktelig klar for å bryte den barrieren nå, sier Vibeke Skofterud (24).

Hun ble toer på klassisktier'n på Beitostølen i går, slått av Marit Bjørgen. Det tok hun ikke så tungt. Vibeke fant mye positivt i løpet sitt. Etter en mildt sagt miserabel fjorårssesong, er hun tilbake.

Hun føler seg mye mer moden nå, moden nok til å bryte en barriere, vinne sitt første store internasjonale renn.

- Ja, det er barrierebryting det er snakk om. Jeg tror jeg har egenskapene som skal til for å klare det. Det gjenstår å bevise det. Det er det som er jobben min i vinter, sier Vibeke til Dagbladet.

Sølv er nederlag

- Hva er vinneregenskap? - Mental styrke er en vesentlig egenskap. Å aldri gi opp troen på at det kan gå, hele tida tro at en kan vinne. Uansett hvor sliten en er og uansett hvor vondt det gjør må en aldri kapitulere på den siste kilometeren, aldri komme på defensiven. - Har du vært plaget av det? - Det har hendt. Jeg har gått løp der jeg har ligget bra an, blitt sliten og sagt til meg selv at 2. eller 3. plass ikke er så verst det heller. Holder en på sånn, vinner en aldri. - I vinter skal jeg være offensiv i hodet mitt, tro på meg selv. Jeg vet jeg kan vinne renn, det gjenstår bare å gjøre det, sier Vibeke Skofterud.

Sexy-stempel

Trener Svein Tore Samdal er hjertens enig i Skofterud målsetting. - Hun er absolutt kapabel til å vinne renn i vinter. Hun har trent skikkelig i hele sommer. Det fysiske er på plass, og hun er langt mer moden og reflektert nå enn før. Vibeke begynner å bli ei voksen dame. Hun er roligere enn før, og har fokus på det hun skal ha fokus på. - Samtidig blir hun stadig vekk kåret som sexy-ditt-eller-datt? - Ja da. Men tro meg, det forstyrrer henne ikke. Hun har tatt et valg om å satse mot verdenstoppen i langrenn. Hun lever og handler deretter, er svært målbevisst. - At hun får noen slike komplimenter for utseendet sitt av og til er ikke noe minus. Vibeke er ikke stort annerledes enn andre jenter. Hun bryr seg om hvordan hun ser ut. Men skal du bli verdens beste langrennsløper, hjelper det ikke å være pen. - Det vet Vibeke utmerket godt. Derfor betyr slike kåringer heller ingen verdens ting for det sportslige, sier Samdal.

Bekreftelse

- Det er viktig for meg å bevise at jeg kan. Veldig viktig, sier Vibeke Skofterud. - Bevise for hvem da? - For meg selv. Gi meg selv en bekreftelse på at jeg virkelig er i stand til det jeg mener jeg kan klare. - Hva må til for at du gir deg selv en tier? - Tja, seier nummer to kanskje, da viser jeg at den første ikke bare var et blaff.

MENTALT STERK: Vibeke Skofterud føler seg mye mer moden nå, moden nok til å bryte en barriere, vinne sitt første store internasjonale renn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media