Vibekes sjarmør-etappe

Anita Moen, Bente Skari og Maj Helen Sorkmo serverte en ferdigvunnet stafett til Vibeke Skofterud på sisteetappen. - I dag måtte jeg nok ha kjørt i skogen for at vi skulle ha tapt, sier Skofterud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIRUNA (Dagbladet): De norske jentene gikk inn til en overlegen seier på Matojärvi stadion i Kiruna i går. De tyske jentene, med lørdagens vinner Evi Sachenbacher på siste etappe, kom i mål hele 45,5 sekunder etter at Vibeke Skofterud gjorde et elegant lite hopp over målstreken. Italia tapte for de norske superjentene med nesten et helt minutt.

Vraket i OL

Vibeke Skofterud hadde æren av å gå siste etappe og kom i mål til «Seier'n er vår» fra det norske publikummet. Da spilte det ingen rolle at Skofterud bare gikk inn til 7. beste etappetid på den siste sløyfa.

- Med et så godt utgangspunkt som de andre ga meg, tenkte jeg at jeg måtte gjøre jobben bra. Jeg har lyst til å bevise at jeg kan gå like fort selv, jeg får et kick. Jeg fira ingenting, sier hun.

Under OL i Salt Lake City ble Skofterud vraket under stafetten.

- Det var tungt der og da. Ikke fordi jeg ikke respekterte at andre løpere kom foran meg, men fordi jeg var skuffa over meg selv, forteller hun.

- Var du sikker på å bli tatt ut i dag?

- Du skal aldri være sikker på en stafettetappe, det er treneren som avgjør. Jeg var tredjebest av de norske på lørdag, så jeg visste at det var god sjanse for å komme med, men det er likevel en tillitserklæring. Samtidig har vi to løpere hjemme som gjerne skulle ha vært her og gått, sier Skofterud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer