Vibekes sjarmør-etappe

Anita Moen, Bente Skari og Maj Helen Sorkmo serverte en ferdigvunnet stafett til Vibeke Skofterud på sisteetappen. - I dag måtte jeg nok ha kjørt i skogen for at vi skulle ha tapt, sier Skofterud.

KIRUNA (Dagbladet): De norske jentene gikk inn til en overlegen seier på Matojärvi stadion i Kiruna i går. De tyske jentene, med lørdagens vinner Evi Sachenbacher på siste etappe, kom i mål hele 45,5 sekunder etter at Vibeke Skofterud gjorde et elegant lite hopp over målstreken. Italia tapte for de norske superjentene med nesten et helt minutt.

Vraket i OL

Vibeke Skofterud hadde æren av å gå siste etappe og kom i mål til «Seier'n er vår» fra det norske publikummet. Da spilte det ingen rolle at Skofterud bare gikk inn til 7. beste etappetid på den siste sløyfa.

- Med et så godt utgangspunkt som de andre ga meg, tenkte jeg at jeg måtte gjøre jobben bra. Jeg har lyst til å bevise at jeg kan gå like fort selv, jeg får et kick. Jeg fira ingenting, sier hun.

Under OL i Salt Lake City ble Skofterud vraket under stafetten.

- Det var tungt der og da. Ikke fordi jeg ikke respekterte at andre løpere kom foran meg, men fordi jeg var skuffa over meg selv, forteller hun.

- Var du sikker på å bli tatt ut i dag?

- Du skal aldri være sikker på en stafettetappe, det er treneren som avgjør. Jeg var tredjebest av de norske på lørdag, så jeg visste at det var god sjanse for å komme med, men det er likevel en tillitserklæring. Samtidig har vi to løpere hjemme som gjerne skulle ha vært her og gått, sier Skofterud.

Er på topp i februar

Yngstejenta i Kiruna har hatt en tøff oppkjøring til sesongen. I oktober hadde hun bihulebetennelse og måtte gå på antibiotika. Nå håper hun at sykdommen er gjort unna for denne sesongen.

- Jeg har hatt en annen sesongoppkjøring i år enn i fjor. Jeg har trent mer fram til nå og satser på at formen skal komme gradvis og være på topp under VM i februar. Men man må gå fort og være i godt slag før jul for å kvalifisere seg, sier Skofterud.

Hun har ikke latt seg skremme av presset som har vært på løperne den siste uka etter at «Rikets tilstand» gikk på lufta.

- Det gjelder å ikke miste fokus på prestasjonene. Jeg er så konsentrert om det jeg skal, jeg vil leve av denne idretten og vil ikke at noe skal ødelegge den. Vi jentene har jo prata om saken, men det gjelder å se framover. Heldigvis har folk tillit til oss.

Ble forbannet på TV2

Skofterud medgir at hun reagerte sterkt på innholdet i «Rikets tilstand».

- Det var helt sykt i seg selv å se det, programmet var helt forferdelig. Vi vet så godt hva vi driver med. Jeg var ordentlig sint og forbannet.

- Hva har vært det verste med spekulasjonene?

- Det verste er at vi må lide for det, det er vi som får trøkken. Det å få en mistanke over seg ødelegger mye glede. TV2 dumma seg ut, sier hun.

SUPERJENTER: Vibeke Skofterud (t.v.) skriker ut sin glede etter målgang i går. Sammen med Anita Moen (ryggen til), Bente Skari (t.h.) og Maj Helen Sorkmo var hun overlegen på stafetten i Kiruna.