TV-KOLLEGA:_ Knut Torbjørn Eggens bortgang påvirker kollegaene i Viasat voldsomt. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
TV-KOLLEGA:_ Knut Torbjørn Eggens bortgang påvirker kollegaene i Viasat voldsomt. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Vidar Davidsen avlyste Champions League-reise

Hedrer Knut Torbjørn Eggen i Viasat-studio i kveld.

• Kondolanseprotokoll: Skriv din hilsen

(Dagbladet): Vidar Davidsen skulle kommentert kveldens Champions League-kamp mellom Napoli og Chelsea, sammen med Thor Eggen i Italia.

Etter at Knut Torbjørn Eggens dødsbudskap ble kjent besluttet ekspertkommentatoren sammen med Viasat-sjefene å avlyse reisen.

Thor Eggen kommenterer kveldens storkamp alene.

Vidar Davidsen skal i stedet sitte i Viasat-studioet i Oslo under kveldens sending. Dit kommer også Rune Bratseth, som ble seriemester med Rosenborg sammen med Knut Torbjørn Eggen i 1985.

Kolleger i mange år Hedringen av fotballmannen Knut Torbjørn Eggen vil få sin selvfølgelige plass i kveldens sending.

- Knut Torbjørns bortgang er rett og slett veldig leit. Dette er en tung dag, sier Vidar Davidsen til Dagbladet.

Eggen kom inn i Viasat-systemet for 15 år siden, Davidsen for 13 år siden. De var også gode venner som også omgikk hverandre privat.

- Varm og delende person - Jeg har kjent Knut Torbjørn siden han kom inn i fotballen for fullt i 17-18-årsalderen. Vi har stått på hver vår side av banen, vi har vært trenerkolleger og vi kommenterte ofte kamper parallelt på tv.  Som person var Knut Torbjørn en veldig varm og delende person, som alltid hadde noe å gi. Han var fantastisk ålreit, en person alle likte, sier Vidar Davidsen.

- Fantastisk motivator Ekspertkommentatoren og lederen i topptrenerkomitéen mener at fotballmannen Knut Torbjørn Eggen etterlater tydelige spor etter seg.

- Han var veldig kunnskapsrik og engasjert, og han var veldig flink i det vi kaller én-til-én management. Han var fantastisk god til å snakke med og motivere spillere, og han var i tillegg en god taktiker, sier Davidsen.

Støtte fra kolleger Viasat-kommentar Thor Eggen er i kveld på plass i Napoli for å kommentere Champions League-oppgjøret mellom Napoli og Chelsea.

Han ble ikke pålagt å arbeide i Italia, men som han sier til Dagbladet:

- Vi snakket om det og jeg fant ut at jeg vil forsøke å gjøre en best mulig og proff jobb. Jeg vet ikke om valget er riktig, men jeg har fått full støtte av gode kollegaer som Martin Tyler og Glenn Strömberg, sier Thor Eggen.

- Dønn ærlig Eggen begynte i Viasat i 2003 og siden den gang har han og Knut Torbjørn Eggen kommentert utallige fotballkamper sammen Europa rundt.

PÅ TRENERKURS: Vidar Davidsen (t.h) skaffet seg Uefa-lisens sammen med Knut Torbjørn Eggen og Trond Sollied. Foto: Dagbladet
PÅ TRENERKURS: Vidar Davidsen (t.h) skaffet seg Uefa-lisens sammen med Knut Torbjørn Eggen og Trond Sollied. Foto: Dagbladet Vis mer

- Knut Torbjørn var for meg en raus, givende og dønn ærlig kollega, en kunnskapsrik, lyttende og en åpen mann å snakke med, ikke bare fotball.

- Knut Torbjørn kunne du diskutere alt mulig med, en fyr du ville nesten alltid gi en skikkelig bamseklem, sier Thor Eggen til Dagbladet.

Feiret siste bursdagen - Vi hadde mange flotte jobbopplevelser sammen og det er litt rart på tenke på at jeg i fjor var med på å feire hans siste bursdag. Vi var på jobb i London for å dekke Arsenal mot Marseille. Knut Torbjørn sa ingenting om at han hadde bursdag før langt ut i sendingen, men vi fikk til en sein middag og det ble en hyggelig kveld sammen med blant annet Glenn Strömberg, sier Thor Eggen til Dagbladet.

Viasat-anker Jan Åge Fjørtoft skriver på twitter at det blir vanskelig å jobbe med sendingen i kveld.

- En god kollega og venn er borte. Knut Torbjørn er den snilleste mannen jeg har møtt i fotballen.

BLIR I NAPOLI: Thor Eggen ble ikke pålagt å jobbe Champions League i kveld, men velger å gjøre et forsøk. Foto: Dagbladet
BLIR I NAPOLI: Thor Eggen ble ikke pålagt å jobbe Champions League i kveld, men velger å gjøre et forsøk. Foto: Dagbladet Vis mer