Vidar er trippelmester

Vidar Hov (35) er både runde- og månedsvinner i Mitt drømmelag. Lørdag tok han også serietittelen.

Dermed ble den 35 år gamle regnskapslederen fra Kolbotn årets manager i Mitt Drømmelag. «Lsk Gold Team» tok som navnet tilsier gull med 1252 poeng, med Karl Kristian Nordlids «Ohg» på sølvplass og «Pokker» med Anders Karlsen på bronse.

Følger ikke hjertet

- Det var lenge veldig jevnt i toppen, og det var først de fem-seks siste rundene jeg begynte å rykke ifra. Til slutt ble det 16 poeng foran, sier Vidar Hov til Dagbladet.no.

Hov ble også årets første månedsvinner denne sesong, og vant den 15. runden. Dermed ble det drømmelags-hattrick for 35-åringen.

- Dette var min tredje sesong med Mitt drømmelag og jeg har lært å ikke spille med hjertet. Derfor har jeg hatt veldig lite Lillestrøm-spillere på laget denne sesongen, forteller han.

Seiersoppskriften har isteden vært å følge godt med på Tippeligaen, og forholde seg til fem gode regler for å samle poeng.

- Jeg har satset på hjemmelag, og lag jeg tror vil slippe inn lite mål. Det er også lurt å ha med forsvarsspillere som scorer mål. Etter hvert oppdager man også enkelte spillere som stort sett får bra karakterer på spillerbørsen, sier Hov.

- Men det aller viktigste er nok å følge med på skader og karantener, slik at man ikke stiller med spillere som ikke spiller. Det er bare dumt, sier han.

- Overrasket

Men Hov hadde absolutt ikke regnet med å gå til topps i konkurransen.

- Jeg må nok si at jeg er litt overrasket over det. Jeg har jo vært med på både den norske og den engelske versjonen av managerspillet tidligere, men aldri vært i nærheten av å vinne. Men jeg har nok hatt min porsjon flaks i år, sier han.

Grunnlaget for seieren la han i vår, da Sogndal storspilte.

- Sogndal var gull i starten. De skaffet meg viktige penger å kjøpe spillere for videre. I tillegg var Bryne på hjemmebane gode å ha i vår, men de har jeg holdt meg langt unna i høst, sier han.

Men suksessen til tross har også årets vinner av Mitt drømmelag gjort feil. Spesielt i den siste runden.

- Siden jeg hadde mye penger satset jeg på Rosenborg-spillere. Det viste seg jo å ikke bli noe sjakktrekk. Men heldigvis ble ikke det avgjørende for utfallet, sier drømmelagsvinneren.

Nysgjerring på managerspill? Bli med på Manager 2004!

ÅRETS BESTE:</B> Vidar Hov slo flere tusen rivaler i jakten på tittelen: Årets manager i Mitt drømmelag.