- Vidar har ingen grunn til å være sur

- Feigt, sa John Arne Riise om Vidar Riseths nei for seks dager siden. I kveld møtes de på landslaget.

VALENCIA (Dagbladet.no): Liverpool-backen hadde liten forståelse for at Riseth avslo å være venstrebackalternativ da landslaget reiste til La Manga tirsdag.

- Han burde vært med og vist han er god nok, sa Riise og smelte til med at han syntes det var litt feigt.

Nå er Riseth innkalt som midtstopper, og Riise synes ikke det blir noe problem å møte RBK-spilleren ansikt til ansikt i Oslo i dag.

- Det jeg sa var generelt, ikke mot én spiller. Jeg har ikke noe i mot Vidar. Han har ikke noen grunn til å være sur, sier Riise til Dagbladet.no før han sjekker inn på flyet hjem til Oslo.

Velkommen

Derfor kommer ikke Riise til å be om en samtale med stopperen. Han skal i stedet behandles likt med alle andre.

- Vidar fortjener en plass. Når nye spillere kommer, ønsker vi dem velkommen, sier Riise.

Han sto over treninga i dag på grunn av problemer med stiv høyre lyske. Men han er sikker på at han deltar på treninga i morgen, og er klar til spill når EM-plassen avgjøres onsdag kveld.

Slik slipper i hvert fall Riseth å steppe inn på den uønskede venstrebacken.

Riise sjøl blir ikke bare viktig i spillet onsdag kveld. Dersom Norge får straffe, er Liverpool-spilleren den som skal ta den.

Stort ansvar

Dermed står han også først i køen ved en eventuell straffesparkkonkurranse ved 2-1 til Norge etter ekstraomganger.

- Jeg føler meg trygg fra straffemerket. Jeg tok dem på U21-landslaget og jeg har scoret for Liverpool på straffe i Worthington Cup. Det er en tillitserklæring fra Nils Johan (Semb), samtidig som det er ansvar. Men jeg liker å ta ansvar.

Også Magne Hoseth ble etterinnkalt til troppen i dag. Det gleder Riise stort, fordi de to er tette kompiser.

- Jeg mener han alltid skal være i troppen, ler Riise før han alvorlig påpeker at teknikken til Molde-spilleren kan bli god å ha på venstreflanken.

- Han er en type som tør å gjøre ting selv, når du minst venter det.

Matchvinnere

  • Nils Johan Semb holder i dag på at Norge ikke kommer til å gå rett i angrep i jakt på en tidlig scoring på Ullevaal onsdag.

    - Det blir ingen selmordstaktikk, sier Semb og understreker at to ting må skje dersom Norge skal til EM.

    - Hvis vi skal klare dette må alle spille opp mot sitt beste, og vi må ha marginene med oss. Vi må ha matchvinnere i begge ender av banen, sier Semb.

    Landslassjefen er fortsatt positiv til at Ronny Johnsen skal rekke kampen. Stopperen selv er ikke sikker. - Det er ikke noe nytt, vi får se om jeg kan trene i morgen, sier Ronny til Dagbladet.no.

IKKE VÆR SINT, VIDAR: John Arne Riise og Vidar Riseth møtes på landslagssamling i dag.