Vidar Hop vant tre klassikere etter imponerende kusking

- Det var min dag i dag, det er sånne man bare drømmer om.

I EN EGEN KLASSE: 
Utvendige Vidar Hop og Timian Scott (nummer 4) slår favoritten Norheim Svenn (nummer 3) og Kjetil Djøseland på målstreken i kaldblodsutgaven av Norsk Derby på Bjerke. Førstepremien i løpet var på 750.000 kroner. Vidar Hop vant tre av de klassiske løpene.

Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix
I EN EGEN KLASSE: Utvendige Vidar Hop og Timian Scott (nummer 4) slår favoritten Norheim Svenn (nummer 3) og Kjetil Djøseland på målstreken i kaldblodsutgaven av Norsk Derby på Bjerke. Førstepremien i løpet var på 750.000 kroner. Vidar Hop vant tre av de klassiske løpene. Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpixVis mer

Til sammen kjørte han inn nesten 1,7 millioner kroner med sine tre seiershester: Wik Ida (Hoppederby), Papagayo E. (Norsk Travkriterium) og Timian Scott (Norsk Travderby for kaldblodshestene).

- Det var min dag i dag, det er sånne man bare drømmer om. Alt klaffet, hestene var bra, og jeg hadde marginene med meg. Seieren med Timian Scott kom jo på målfoto, sa Vidar Hop, som nå er oppe i 23 klassiske triumfer i Norge i løpet av karrieren.

Så langt i år har han 174 seirer. Det første landschampionatet er innen rekkevidde og vel så det. Og i pengeveien er han den kusken som har kjørt inn mest penger gjennom alle tider i Norge: Summen er over 172 millioner kroner.

Men alt dreide seg ikke om Vidar Hop på Bjerke søndag: I det mest verdifulle løpet, Norsk Derby for varmblodshestene, gikk favoritten Support Justice til topps etter en voldsom avslutning av løpet.

- En familieseier, sa kusk og trener Geir Vegard Gundersen på seremoniplass der fru Lotta og sønnene Martin og Magnus også var jublende til stede.

I det siste klassiske løpet søndag, den åpne klassen i Norsk Travkriterium, var Lannem Silje eneste hoppe bak startbilen. Hun fikk imidlertid og som ventet ingen konkurranse av gutta. Men denne superhesten klarte likevel å gjøre det mer spennende enn nødvendig. På siste bortre langside stoppet hun helt opp.

- Hun trodde løpet var slutt, men Lannem Silje tok tak i det igjen, sa seierskusken Tor Wollebæk etter triumfen.

Nord-Norges eneste representant av 94 startende hester, Myr Faksen, tok en tredjeplass i kaldblodshestenes derbyløp.

(NTB)