Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vidar Løfshus blir ny landslagssjef

Overtar etter Åge Skinstad.

Davos20101210

LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus på plass med Petter Northug i Davos. Foto: Erik Berglund | Dagbladet
Davos20101210 LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus på plass med Petter Northug i Davos. Foto: Erik Berglund | Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Vidar Løfshus er ansatt som ny landslagssjef for langrennslandslagene.

Det opplyser skiforbundet i en pressemelding.

- Vi fikk den mannen vi ville ha og som var førstevalget vårt. Han har veldig gode kontakter inn mot det faglige forskningsmiljøet og Olympiatoppen. Vidar var også ønsket av trenerne, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Skinstad ble selv ansatt som langrennssjef for noen dager siden. Løfshus' tidligere tittel - sportssjef - blir borte.

Løfshus ble i 2006 ansatt som assistenttrener på allround og sprint-landslaget. Løfshus har hatt ulike roller i fem sesonger, men i den nye organiseringa til langrenn blir han ansvarlig for elitedelen, skriver skiforbundet i pressemeldingen.

Nå ser han frem til nye arbeidsoppgaver.

- Det er ingen tvil om at jeg er stolt av å bli utnevnt til landslagssjef for norsk langrenn. Dette er en ettertraktet jobb, og jeg er veldig ydmyk i forhold til den jobben som skal gjøres. Jeg ser dette som en stor utfordring, men målet er å videreføre det gode arbeidet som er gjort i mange år.

- Målet er å løse utfordringa med å videreføre den suksessoppskrifta som vi har hatt siste sesongene. Om nødvendig skal vi kjøre prosesser slik at vi får hevet oss enda mer, sier Løfshus.

Han blir overordnet ansvarlig for alle i trener- og støtteapparatet. Samtidig blir han ansvarlig for alle uttak til verdenscup, mesterskap og til andre internasjonale renn, ifølge pressemeldingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media