Vidar Riseth med draktauksjon mot konkurs

Vil redde Kongsvinger.

VM-TRØYE: Vidar Riseth vil blant annet auksjonere bort VM-drakta fra bragdkampen mot Brasil i 1998-VM. Foto: AP
VM-TRØYE: Vidar Riseth vil blant annet auksjonere bort VM-drakta fra bragdkampen mot Brasil i 1998-VM. Foto: APVis mer

||| Vidar Riseth skal forsøke å redde Kongsvinger fra konkurs. Derfor satser han på å auksjonere bort alle draktene sine.

Blant de trøyene som kommer til å gå under hammeren er drakten han brukte i VM i 1998. Etter nærmere 20 år som spiller på nasjonalt og internasjonalt plan, har han bestemt seg for å gi bort så å si samtlige drakter han har brukt eller byttet til seg.

Glomdalen.no skriver at markedssjefen i Kongsvinger også kommer til å selge en haug andre godbiter fra norske og utenlandske stjerner.

- Alle er innforstått med situasjonen i Kongsvinger, og vi må gjøre det beste ut av det. Vi trenger penger for å redde klubben, og dette er en av ideene som dukket opp da vi diskuterte mulige tiltak, sier Riseth til Glåmdalen.

Han innrømmer at han i utgangspunktet ikke hadde noe ønske om å gi bort drakta han brukte mot Brasil i 1998-VM, men nå har han endret standpunkt. Den vil gå til høystbydende over 10 000 kroner, røper han.

Totalt skal Riseth kvitte seg med 26 drakter han enten har brukt selv eller byttet til seg, og blant de draktene det er mulig å by på i auksjonen er klubbdraktene han brukte i Celtic, München 1860 og LASK Linz.

- Minnene fra denne tiden har jeg uansett i hodet, så jeg velger heller å gjøre noe positivt for Kongsvinger, sier 38-åringen som spilte sin siste kampen for KIL 6. juni i år.

(NTB)