Video ryster Danmark

København-derbyet mellom F.C. København og Brøndby er kjent for å være av det voldsomme slaget. Nå deles en rystende video hyppig i Danmark.

I etterkant av København-derbyet mellom FCK og Brøndby i helgen, dukket det opp en stygg video i sosiale medier. Vis mer
Publisert

- Jævla nerder. Jeg brenner den. Vel, hva skjer, din lille gutt? Da er du ikke så kul lenger.

Slik lyder ordene fra en Brøndby-supporter på toget etter København-derbyet mellom F.C. København og Brøndby søndag ettermiddag.

I en video som har gått viralt på sosiale medier, kan man se en Brøndby-supporter tvinge av drakta på en F.C. København-supporter, som må sitte resten av turen i bar overkropp.

F.C. København slo Brøndby 4-1 i det som var en spektakulær fotballkamp, både på banen og på tribunen.

- Var aggressiv og sint

Danske BT har vært i kontakt med supporteren som ufrivillig måtte gi fra seg drakta.

- Vi bare satt og pratet, og plutselig kommer denne fyren i Brøndby-drakt bort til oss. Han virket aggressiv og veldig sint og holdt knyttneven rett opp i ansiktene våre, forteller supporteren til avisa.

Han forteller at Brøndby-supporteren gikk fra FCK-supporter til FCK-supporter og ba dem ta av seg drakta.

Brøndby-supporteren skal ha hatt med seg to andre som gikk rundt og holdt et øye til resten.

I vogna ved siden av, skal det ha vært en supporter som ikke ville adlyde Brøndby-supporterens ordre. Det skal ha endt i slåsskamp mellom partene.

KOK: Det var stor trøkk i Parken da Brøndby gjestet F.C. København. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix
KOK: Det var stor trøkk i Parken da Brøndby gjestet F.C. København. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix Vis mer

På Avedøre Stasjon gikk gjerningsmannen av toget. På plattformen prøvde de å ødelegge FCK-trøyene. De tråkket på dem og kastet dem til slutt i søpla.

Samler inn penger

Nå har en gruppe Brøndby-supportere samlet inn penger til FCK-supporterne som skal gå til nye drakter. Supporteren beskriver det som «stort» og «hjertevarmende».

Den unge FCK-supporteren er, til tross for den voldsomme opplevelsen, ikke redd for å gå på neste FCK-kamp. Han er mest opprørt over at den negative episoden kan få konsekvenser for fotballsupporterne som klarer å oppføre seg ordentlig.

- Det er synd at noen få idioter må ødelegge så mye. Sist sesong smakte vi tross alt konsekvensene selv, da det ikke var lov å være bortefans på stadion. Det gjør kampene så veldig kjedelige, forteller FCK-supporteren.

Han besøker Københavns politi rundt ettermiddag tirsdag for å rapportere om hendelsen. Han har ennå ikke hørt noe fra politiet.

I en pressemelding fra det danske politiet, skriver de at de etterforsker det som ran.

- Ut fra opptaket anslår vi at det dreier seg om et ran. Det kan også være flere ofre, men vi har verken identifisert den unge mannen i opptaket eller noen andre, heter det i pressemeldingen.

De ber både vitner og fornærmede i saken om å ta kontakt.

Følte seg ikke trygg

Flere journalister og mediefolk rapporterte om kaotiske scener, da spesielt hos bortesupporterne.

- Jeg så seter som ble kastet mot familier, vakter og fotografer. Det var så ille at jeg og Per Frimann (tidligere dansk fotballspiller, og nå ekspert, journ.anm.) på et tidspunkt står oppe i studio, hvor Frimann ser på meg og spør om det er trygt for oss å stå her. Det var der vi var.

Det sa ekspert i danske Viaplay Kenneth Emil Petersen i programmet «Offside» mandag kveld, ifølge BT.

VAR REDD: Kenneth Emil Petersen følte seg ikke trygg i København-derbyet. Han var der på jobb som ekspert for Viaplay. Foto: Gregers Tycho / AP
VAR REDD: Kenneth Emil Petersen følte seg ikke trygg i København-derbyet. Han var der på jobb som ekspert for Viaplay. Foto: Gregers Tycho / AP Vis mer

Brøndby-supporterne skal ha ødelagt minst 120 plaststoler på tribunen, og skadene skal ha vært på over 130 000 norske kroner.

Petersen la også til at det var få supportere som ødela for resten og at han har sett at flere tar fullstendig avstand fra det som skjedde. Eksperten konkluderte med at det «må stoppe» og at det var «helt forferdelig».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer