Video-Tommy er tilbake

LAHTI (Dagbladet.no): Et svev på 121,5 m førte Tommy Ingebrigtsen tilbake i verdenstoppen bare to dager før storbakke-VM.

Kjempespranget kom i den tredje treningsomgangen i K116-bakken, der hopperne slåss om det første gullet søndag kl. 12.00.

Tommys hopp var det fjerde lengste i omgangen, og suverene Adam Malysz var «bare» seks meter lengre enn den norske verdensmesteren fra 1995. Fortsetter Tommy i samme stilen framover, kjemper han om medalje.

- Det er lenge siden jeg har vært så høyt oppe. Jeg er kjempefornøyd, sier Tommy.

For bare ei uke siden ble han utklasset i NM. Nå er han igjen best av de seks nordmennene som er med til VM. Han er ikke i tvil om hva som har ført til den markerte framgangen: Videotitting.

Han plukket fram et gammelt videoopptak fra i fjor sommer, da han siste følte at sittestillingen stemte.

- Fra start har jeg stått for høyt i overrennet. Jeg fikk sett forskjellen, og klarte å justere, sier Tommy boblet av glede over å endelig få flyt i bakken igjen.

- Dette er et stort løft for meg. Det er en deilig følelse. Kanskje det kom til rett tid?

Skal Tommy gjenta gullet fra VM for seks år siden, må han strekke seg enda lenger. Polakken Malysz virker utilnærmelig i teten.

- Adam hopper perfekt, som jeg gjorde i 1995. Men han gjør det hele tida.

Ettermiddagens nest beste nordmann på trening, Henning Stensrud, har en annen måte å si det på:

- Det Malysz holder på med, er den beste hoppingen verden har sett.

  • Norges lag til VM i storbakken: Ingebrigtsen, Stensrud, Olav Magne Dønnem og Bjørn Erik Romøren. Morten Solem og Roar Ljøkelsøy ikke får delta i denne konkurransen. Kvalifiseringen til rennet holdes i morgen kl. 12.00. De 50 beste får være med søndag.
GOD FØLELSE:</B>Tommy Ingebrigtsen fikk tilbake følelsen med videohjelp. Her på dagens trening i storbakken.