Spania - Norge, kl. 20.45 lørdag

Video vekker spansk oppsikt

Ødegaard er det eneste «norske fokuset» i spanske aviser før kampen lørdag

PÅ PLASS I SPANIA: Martin Ødegaard og Norge forbereder storkampen mot Spania lørdag.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PÅ PLASS I SPANIA: Martin Ødegaard og Norge forbereder storkampen mot Spania lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OLIVA (Dagbladet): Martin Ødegaard (20) og Norge er på plass i Oliva, seks mil sør for Valencia, og forbereder EM-kvalifiseringen mot Spania om to dager.

Gjennomgangsmelodien i spanske aviser er at dette skal være grei match for hjemmelaget. «Det norske fokuset» dreier seg utelukkende om Ødegaard og hans mulige retur til Real Madrid til sommeren. Han har det siste året vært lånt ut til Vitesse i Nederland.

En video som avisa AS har lagt ut - og som går sin seiersgang på sosiale medier - er god reklame for nordmannen. Den viser høydepunktene fra Vitesses siste kamp mot Heracles, som endte med 2-3-tap for Ødegaard og co. Men nordmannen hadde flere gode involveringer.

- Kampen som roper på en retur til Real Madrid på sosiale medier, skriver AS.

Videre heter det:

- Ødegaard fullfører en fantastisk sesong i Vitesse. I den siste kampen er han klinisk på midtbanen.

Intervju

Avisa følger opp med et intervju i papiravisa i dag.

- Jeg kommer godt overens med Zidane, men jeg vet ikke hva som skjer, blir han sitert i overskriften.

Da Dagbladet snakket med Ødegaard i Oliva denne uka, var temaet framtida. Han varslet en prat med Real Madrid til sommeren.

- Først og fremst handler det om å fullføre sesongen i Vitesse. Så må ta en evaluering etter dette. Jeg skal selvfølgelig si mitt. Og så må jeg høre hva de tenker. Deretter får vi komme fram til noe lurt.

Ødegaard blir fulgt opp tett av klubben:

- Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Jeg vet at de følger med og ser alle kampene. De er tett på, men det er vanskelig å spille seg inn på Real Madrid. Vi får ta en avgjørelse sammen og finne ut hvordan jeg best kan utvikle meg.

FAKSIMILE: Martin Ødegaard figurerer i overskriftene i den spanske avisa AS torsdag.
FAKSIMILE: Martin Ødegaard figurerer i overskriftene i den spanske avisa AS torsdag. Vis mer

I AS blir Ødegaard sitert på at han ikke trodde Zinédine Zidane skulle komme tilbake til Real Madrid så fort. Han mener imidlertid at han er den perfekte treneren for storklubben. Ødegaard kjenner godt til franskmannen gjennom Real Madrid Castilla, andrelaget der Zidane var trener og Ødegaard spiller.

Tviler

I en kommentar i AS skriver Tomas Roncero at Ødegaard var en av de «største skattene» i europeisk fotball da han signerte for Real Madrid i januar 2015. Han fikk tidlig problemer med å levere mål og målgivende pasninger, skriver kommentatoren, som påpeker at Ødegaard har hatt en fin utvikling i Heerenveen og Vitesse.

Men:

- Som 20-åring kan du ikke lenger gjemme deg bort. Jeg tror ikke vi får se ham i Real Madrid, skriver kommentatoren.

Da trener Lars Lagerbäck fikk spørsmål fra en spansk journalist i går, svarte han at han mener Ødegaard er god nok for troppen til Real Madrid. Han er mer usikker på en startplass i førsteelleveren.

Den siste videoen fra Vitesse-Heracles-kampen føyer seg inn i rekken av Ødegaard-snutter som er blitt lagt ut de siste åra. Det har gjort ham til en hit på YouTube.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer