HER GÅR DET GALT: Videoen viser hvordan flyet letter for seint, og treffer radiomasta der kameraet er plassert. Bildegrab: lifenews.ru
HER GÅR DET GALT: Videoen viser hvordan flyet letter for seint, og treffer radiomasta der kameraet er plassert. Bildegrab: lifenews.ruVis mer

Video viser hvordan flyet treffer radiomasta

Sekunder senere ble et helt hockeylag utradert.

Her kan du se flyets sammenstøt med masta

(Dagbladet): I dag begraves de første ofrene etter flytragedien som utslettet nesten hele det russiske hockeylaget Lokomotiv.

MINNESTUND I DAG: Det var sterke følelser i sving under dagens minneseremoni i Arena-2000, der Lokomotiv Yaroslavl spilte sine hjemmekamper. 43 mennesker har mistet livet i krasjet, deriblant 36 spillere, trenere og andre ansatte fra den russiske hockeyklubben. Foto: (AP Photo/Misha Japaridze)
MINNESTUND I DAG: Det var sterke følelser i sving under dagens minneseremoni i Arena-2000, der Lokomotiv Yaroslavl spilte sine hjemmekamper. 43 mennesker har mistet livet i krasjet, deriblant 36 spillere, trenere og andre ansatte fra den russiske hockeyklubben. Foto: (AP Photo/Misha Japaridze) Vis mer

43 av de 45 menneskene ombord omkom på stedet, mens to ligger kritisk skadd på sykehus, deriblant Lokomotiv-spiller Aleksandr Galimov.

De tidlige rapportene etter ulykken gikk ut på at flyet ikke fikk tilstrekkelig oppdrift og traff en radiomast omtrent umiddelbart etter take-off.

LA NED BLOMSTER: Statsminister Vladimir Putin. Foto: (AP Photo/Misha Japaridze)
LA NED BLOMSTER: Statsminister Vladimir Putin. Foto: (AP Photo/Misha Japaridze) Vis mer

Nå har det russiske nettstedet lifenews.ru publisert en video som viser de fatale sekundene idet flyet tar av. Et kamera plassert i selve radiomasten bekrefter langt på vei hendelsesforløpet slik det tidligere er blitt beskrevet:

- På dette tidspunktet kjenner vi ikke grunnen til flyets piloter har valgt å ta sjansen på å ta av, sier en representant for den russiske flyhavarikommisjonen til lifenews.ru.

Foreløpige undersøkelser tyder på at flymotorene fungerte som de skulle fram til sammenstøtet med masta.

Flyet, av typen Jakovlev Jak-42, styrtet like etterpå ved et vann og brakk i to.

LANG KØ: Arena-2000 var ikke stor nok for alle menneske som ville delta i minneseremonien. Foto: REUTERS/Denis Sinyakov
LANG KØ: Arena-2000 var ikke stor nok for alle menneske som ville delta i minneseremonien. Foto: REUTERS/Denis Sinyakov Vis mer

De fleste ble drept momentant, men to personer ombord skal ha druknet etter å ha overlevd selve krasjet.

- To passajerer døde ikke av eksplosjonen eller ilden, de druknet, sier en rettsmedisiner til lifenews.ru.

BAR KISTA:<7B> Bildet viser soldater som bærer kista til en av de tre tsjekkiske spillerne som mistet livet i ulykken. Foto: (AP Photo/CTK, Michal Dolezal)
BAR KISTA:<7B> Bildet viser soldater som bærer kista til en av de tre tsjekkiske spillerne som mistet livet i ulykken. Foto: (AP Photo/CTK, Michal Dolezal) Vis mer

I dag har det vært minneseremoni i Arena-2000, der Lokomotiv spilte hjemmekampene sine. Den russiske statsministeren Vladimir Putin var blant de som møtte fram for å vise ofrene en siste respekt, og utenfor sto tusenvis av mennesker som ikke slapp inn i selve arenaen.