IKKE LANGT NOK: Anders Bardal fikk litt å gruble på etter tre middels hopp - men sjefen sier v-cuplederen vil tenke annerledes om det siste på bare 166 meter, når han får se det igjen.Foto: Lise Åserud / Scanpix
IKKE LANGT NOK: Anders Bardal fikk litt å gruble på etter tre middels hopp - men sjefen sier v-cuplederen vil tenke annerledes om det siste på bare 166 meter, når han får se det igjen.Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Videobevis skal snu humøret til småbekymret Bardal

- Selvfølgelig føles 166 meter ille, det føles veldig ille.

VIKERSUND (Dagbladet): Tre hopp, ingen over 200 meter.

Det blir feil å si at verdenscupleder Anders Bardal strutter av selvtillit rett etter to treningshopp og en kvalifisering i Vikersund.

- Det var vel ingen kjempedag på jobb, fastslår Bardal.

- Det er klart, jeg grubler jo littegrann. Men jeg tror vi skal finne ut av det når vi får sett på video, og får noen klare ting å jobbe med. Det er jo det at jeg ikke har den energien i hoppinga som jeg ønsker å ha, og begynner å tenke litt: «Hvorfor ikke?». Men det får vi håpe vi får klarert med sjefen, sier han til Dagbladet.

Videotrøst
Og sjefen, Alexander Stöckl, lover å roe nervene til Bardal med videoskjermen i kveld.

- Jeg syns litt synd på Bardal, for det siste hoppet (166 meter) var veldig bra teknisk sett, men vinden var håpløs. Han fikk 31 poeng minus, null fart og null sjanse, sier landslagstreneren.

- Jeg håper han ser det når han ser det på video, at det var mye bedre, men at han hadde ingen muligheter til å fly. Du så gutta bak ham, de gikk opp to avsatser, og hoppet ikke mer enn 200 meter.

Detaljer i tilløpet
Bardal selv sier det er småting i tilløpet som plutselig føltes litt feil under treningen i dag.

- Det er en liten teknisk detalj i posisjonen i kjøringa mi. Jeg bomma litt i førstehoppet, så prøvde jeg å rette meg tilbake, og det siste hoppet er faktisk ikke så ille, sier han til Dagbladet.

Stöckl kunne også se med det blotte øye at Norges spydspiss sleit med noe.

- Ja, i de to første hoppene kunne jeg se det, men det ble bedre. Selvfølgelig føles 166 meter ille, det føles veldig ille. Men når han får sett på videoen, og får se at det var en klar forbedring, så kan vi trykke på reset-knappen, forsikrer landslagssjefen.

Uansett er Anders Bardal klar på hva han foretrekker av en god og en dårlig generalprøve:

- En dårlig en.