UTVIST: Cristiano Ronaldo fikk et omdiskutert rødt kort mot Valencia i den første gruppespillskampen. Foto: Javier Soriano / AFP / NTB Scanpix
UTVIST: Cristiano Ronaldo fikk et omdiskutert rødt kort mot Valencia i den første gruppespillskampen. Foto: Javier Soriano / AFP / NTB ScanpixVis mer

AP: Videodømming innføres i Champions League

- Videodømming i Champions League allerede denne sesongen

Videodømmingsverktøyet VAR skal innføres i Champions League allerede denne sesongen, opplyser anonyme kilder til nyhetsbyrået AP.

Kilder med kjennskap til situasjonen har forklart AP at UEFAs ledelse vil godkjenne VAR til åttedelsfinalene i februar. Kildene uttalte seg anonymt siden de ikke har lov til snakke om UEFAs planer offentlig før forbundets styremøte i Dublin mandag.

Det europeiske fotballforbundet hadde egentlig tenkt å innføre VAR fra neste utgave av mesterligaen i august.

VAR kan hjelpe dommerne fra å begå «klare feil». Det betyr at dommerne kan ta en ekstra titt på situasjoner med mål, straffespark og kort.

Uten VAR i mesterligaens gruppespill denne sesongen har blant annet Juventus' Cristiano Ronaldo fått et omdiskutert rødt kort. Raheem Sterling har også fått et straffespark for å snuble i gresset.

VAR ble brukt under sommerens VM-sluttspill i Russland.