Videdømming i FA-cupen

Videodømming nylig innført. Nå får det slakt: - Hva er vitsen?

Gårsdagens kamp mellom Chelsea og Norwich i FA-cupen ga et bilde på at ikke alt er bedre selv om vi har videodømming.

RASENDE: Chelsea-manager Antonio Conte var ikke fornøyd med dømmingen i går. Foto: Dan Weir/PPAUK/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
RASENDE: Chelsea-manager Antonio Conte var ikke fornøyd med dømmingen i går. Foto: Dan Weir/PPAUK/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Det var et historisk øyeblikk i engelsk klubbfotball da videodømming ble tatt i bruk i FA-cup-omkampen mellom Brighton og Crystal Palace for ti dager siden.

Mars i fjor informerte Det engelske fotballforbundet (FA) om at Video Assistant Referee (VAR) ville bli testet ut i FA-cupen denne sesongen.

Systemet er ment å brukes i tre «kampavgjørende situasjoner»: mål, straffespark og direkte rødt kort. Systemet kan også fange opp feil av dommeren dersom han skulle straffe feil spiller for en forseelse.

Håpet er at alle de avgjørende situasjonene på fotballbanen vil være korrekte, og at vi blir kvitt filming og andre måter å forsøke å lure dommerne på, nå som alt fanges opp på video der og da.

- Stor feil

Men systemet har allerede fått kritikk. Og i gårsdagens FA-cup-omkamp mellom Chelsea og Norwich fikk kritikerne enda mer blod på tann.

Chelsea-duoen Pedro og Álvaro Morata ble begge utvist etter å ha fått sitt andre gule kort for filming. I løpet av kampen gikk også Willian i bakken i Norwich-boksen og ropte på straffe, men han fikk i stedet også gult kort for filming. En høyst diskutabel situasjon som mange mener er feil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer