Videodømt til tredjeplass

Først ble Magnus Moan ble fratatt en sikker 2. plass da hoppdommerne ombestemte seg. Men seinere på dagen kunne verken konkurrenter eller dommere stoppe trønderen.

Kombinertgutta hadde en travel dag i går. Værforholdene i Ramsau gjorde at hoppdelen i fellestarten måtte flyttes til søndag - samme dag som sprintkonkurransen skulle holdes. Og det var i dagens første hopprenn Magnus Moan fikk problemer i landingen. Dommerne godkjente først hoppet som stående. Men det var før de fikk se TV-bildene. Da ombestemte de seg - og Moan havnet derfor på tredjeplass.

Historisk

-  Jeg mener jeg ikke var nede før etter fallgrensen. Å dømme etter TV-bilder blir feil. Jeg hadde blitt nummer to dersom de ikke hadde ombestemt. Nå tapte jeg bonuspoeng og en 50000-60 000 kroner i prispenger, sier en oppgitt Moan til Dagbladet.

Men 22-åringen kunne ikke annet enn å smile av den omdiskuterte episoden,

-  Gutta sa jeg er blitt historisk. Den første kombinertløperen som har blitt dømt på TV-bildene, sier Moan med et smil.

Petter Tande dro til med hopp på 94,5 m og 100 m - og tok dermed sin første verdenscupseier i karrieren.

Glad for kompisen

Seinere på ettermiddagen skulle Magnus Moan få sin revansj. Trønderen hadde dårlige forhold i bakken og lå på 12. plass - 1,04 min. bak tyske Georg Hettich. Men 22-åringen gikk strålende i sporet og kunne innkassere sin andre v-cupseier. Ola Morten Græsli overrasket de fleste - og sørget for norsk dobbeltseier.

-  Vanvittig artig. Det som gleder meg mest er at min aller beste venn Ola kommer på pallen. Selv om jeg ikke vil kalle meg rutinert på pallen, så har jeg vært der før. Derfor er jeg mer glad for Ola sitt resultat enn mitt eget, forteller Moan.

To og en halv måned før Torino-OL har Norge to-tre medaljekandidater.

-  Jeg liker ikke snakke om OL. Det kan vi ikke få gjort noe med nå. Jeg drar ned dit med lave skuldre, og vet at hvis jeg gjør oppgavene mine så kan jeg hevde meg i toppen, sier Magnus Moan.