Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Videodrama da Canada snøyt Sverige for hockeygull

Etter nesten 14 minutter i forlengingen måtte videobilder avgjøre om Anson Carter hadde senket Sverige i VM-finalen i ishockey.

Det drøyde seks minutter før dommer Vladimir Sindler godkjente 3- 2-målet slik at Carter og lagkameratene kunne starte feiringen. Det var så vidt pucken var over målstreken under Mikal Tellqvists ene beinbeskytter.

- Jeg var sikker på at det var mål og håpet bare dommerne mente det samme som meg, sa Carter.

- Jeg vil ikke kommentere målet før jeg har sett TV-bildene. Men jeg trodde jeg hadde pucken under kneet, sa en fortvilet Tellqvist til TV3 etter kampen.

- Jeg så aldri at pucken var inne, ikke på tv-bildene heller faktiskt. Men det er jo alltid skittmål som avgjør i «sudden», sa målscorer Per-Johan Axelsson.

Mål av Mathias Tjärnqvist og Axelsson ga Tre Kronor ledelsen 2- 0. Da trodde svenskene på VM-gull. Men Shawn Horcoff reduserte på punkt like før første pause.

Snaue 11 minutter igjen av ordinær tid utliknet Shane Doan til 2- 2. Langt ute i forlengingen kranglet Carter inn målet som svenskene trolig vil diskutere til neste VM.

(NTB)

KJØKKENVEIEN: Anson Carter lurte pucken inn bak keeper Tellqvist. Dommerne brukte seks minutter på å avgjøre om pucken virkelig var inne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media