Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Videoen sjokkerer svenskene

En stygg episode før et svensk løp skaper bølger i travsporten søndag. To knallharde piskeslag fra en stallmann har ført til rabalder og sinne.

TRAVLØP: Under en oppvarming til et svensk V75-løp blir en hest pisket av en kusk. Video: Expressen / ATG Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Det var under oppvarmingen til et løp i Sverige lørdag at en italiensk stallansatt brukte pisken brutalt hardhendt mot sin hest Zarina Bi. Dette ble også snappet opp av TV-kameraene og er ute på en rekke sosiale medier-plattformer.

Det er den store snakkisen i Trav-Europa søndag. Hendelsen fordømmes av svenske og norske traveksperter.

Da ekvipasjen kom til stallen var det to markante merker på hestens bakpart. Stevneveterinæren nektet hesten å starte. Samtidig ble det startet en sak mot stallmannen av svenske travmyndigheter. Samme mann ble så kort etter sparket fra jobben som stallgutt.

- Sjokkert

Det fikk snøballen til å rulle. Hestens trener, italienske Alessandro Gocciadoro, har vært straffet for svært aktiv finishkjøring i Sverige tidligere, uten å være brutal.

Han var ikke til stede under løpet i Sverige lørdag. Samme kveld gikk Gocciadoro ut i en pressemelding og tok sterk avstand fra det som hadde hendt tidligere på dagen.

- Jeg kunne ikke forestille meg at han kunne behandle hestene så ille, sier Gocciadoro til svenske Expressen.

- Jeg var sjokkert og kan fremdeles ikke forstå hva jeg har sett. Jeg er så lei meg og helt ærlig så er det ingen ord som kan beskrive hvordan jeg har det. Jeg føler meg bare så trist og sint etter den forferdelige hendelsen, sier han.

Han opplyser om at hesten har det bra under forholdene.

Strenge regler

Søndag ble det sensasjonelt klart at hesten Vivid Wise As, favoritten til å vinne årets Elitlopp (3 millioner til vinneren) senere i mai, er flyttet ut av Gocciadoros varetekt med umiddelbar virkning.

Pisk har vært ulovlig i norske travløp i mange år, men i Sverige anser man at det er viktig for å opprettholde kontrollen på en hest. Det er strenge regler rundt piskbruk og drøye bøter om man bryter disse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!