Tottenham slo ut Rochdale etter Llorente-hattrick

Videokaos da Tottenham knuste Rochdale

Tottenham sikret seg plass i kvartfinalen i FA-cupen onsdag i en kamp der videodømmingsverktøyet VAR ble den store snakkisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Tottenham - Rochdale 6-1 (1-1)

Spanske Fernando Llorente scoret tre ganger for Tottenham i snøværet i London, men spanjolen var på ingen måte det de fleste snakket om etter kampslutt i 5. rundeomkampen.

Første omgang på Wembley ble nemlig en uvanlig langdryg affære, mye takket være at dommer Paul Tierney tok hjelp av videodømmingsverktøyet VAR for å se på en rekke avgjørelser.

- Det var helt vilt. De avgjørelsene tok åpenbart litt momentum ut av kampen. Dommerne måtte samtidig ta avgjørelsene, og da måtte vi bare vente, sa Tottenham-spiller Kieran Trippier etter kampen.

Det startet allerede etter seks minutter da de fleste trodde at Erik Lamela hadde sendt hjemmelaget i ledelsen. Målet ble imidlertid annullert etter at videobildene ble studert. Verken publikum eller spillere forsto hva dommerne hadde sett, men TV-bildene kunne tyde på at en holding i feltet av tremålsscorer Llorente var årsaken.

Straffekaos

Midtveis i omgangen kom så scoringen Tottenham-fansen ventet på. Sørkoreanske Son Heung-min dro seg inn i feltet og prikkskjøt ballen i hjørnet bak gjestenes keeper.

Fire minutter etter ledermålet inntok samme mann scenen på ny da hjemmelaget fikk straffe. Son satte ballen i mål, men dommer Tierney tok på ny i bruk VAR-systemet og underkjente målet. Årsaken var at Tottenham-profilen stoppet helt opp i tilløpet, noe som er brudd på en lite brukt regel. I stedet for mål ble målscoreren belønnet med gult kort.

Den nevnte regelen håndheves sjelden, og igjen skapte VAR-bruken hoderisting hos forvirrede tilskuere på Wembleys tribuner.

Hos Tottenham-fansen økte frustrasjonen ytterligere noen hakk da Stephen Humphrys like etter utlignet for Rochdale. Og da Askeladden traff stolpen på overtid i omgangen, så det skummelt ut for hjemmelaget på Wembley.

Llorente-show

I annen omgang var det imidlertid kun ett lag på banen i det tette snøværet på landskamparenaen i London. Fernando Llorente spiller stort sett andrefiolin bak Harry Kane i Tottenham-angrepet, men beviste at også han har målteft.

Tre raske scoringer av spanjolen avgjorde kampen før kvarteret var spilt av omgangen. Deretter økte Son til 5-1, før Kyle Walker-Peters fastsatte resultatet til 6–1 på overtid.

- Dette føles bra. Jeg er glad for at laget vant, og det er viktig for oss å være i kvartfinalen, sa matchvinner Llorente.

Tottenham så ikke ut til å la seg affisere av snøen som etter hvert la seg som et hvitt teppe på gressmatta. Mot slutten av kampen måtte et titalls funksjonærer ut med snøskuffer for å måke sidelinjene og midtsirkelen.

Londonerne kan dermed starte forberedelsene til kvartfinalen i FA-cupen. Der er Swansea motstander.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer