Videoklipp vekker oppsikt: - Ikke fake

En video med tidligere høydehopper Stefan Holm fra 2007 har gått viralt.

GÅR VIRALT: Et tolv år gammelt klipp av den svenske høydehopperen Stefan Holm går plutselig verden rundt. Video: @scholm240 Vis mer

«Dette er ikke menneskelig.»

Det skriver den italienske fotballjournalisten Tancredi Palmeri på Twitter om videoen av den tidligere svenske høydehopperen Stefan Holm - en video som har gått viralt.

TV-bildene viser Holm, som blant annet vant OL-gull i 2004, under en treningsøkt. Svensken hopper med letthet over hindre som nesten er på høyde med ham selv med beina først, og Det internasjonale friidrettsforbundet har også delt videoen på sin offisielle konto.

At videoen dukker opp nå har selvfølgelig ført til en del spørsmål. Holm bedyrer at det er ekte, men at det ikke er nytt.

- Nei, det var «back in the days», men det virker som om mange har misforstått det. Det er absolutt ikke fake, sier Holm ifølge svenske Expressen.

Fra 2007

Holm forteller til Dagbladet at klippet er fra 2007 under en treningsleir i italienske Formia. Hekkene skal ha vært 1,70 meter høye.

- Visst er det merkelig at et tolv år gammelt klipp, som jeg la opp på min Instagram for to år siden, plutselig får spredning på denne måten, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Holm begynte først å hoppe over vanlige hekker på rundt én meter, så kjøpte han spesialhekkene i 2000.

- Denne øvelsen gjorde jeg på trening én gang i uka, så høye hekker som dette hadde jeg bare når det nærmet seg konkurranse, det var en bra måte å teste formen og hoppfølelsen på, sier Holm.

Trener

Holm er nå trener for ungdommer, og bruker blant annet samme øvelse på dem, med litt lavere hekker.

43-åringen har naturlig nok ikke den samme spensten som i glansdagene, men kommer fortsatt over hekker som mange bare kan drømme om.

Svensken har også fire VM-gull i tillegg til OL-gullet han tok i Aten. Han la opp i 2008, åtte år etter han fikk det internasjonale gjennombruddet.