Videre i Europa League etter thriller

Martin Ødegaard og resten av Arsenal kan puste lettet ut.

STARTET IGJEN: Martin Ødegaard. Foto: Shaun Botterill / POOL / AFP / NTB
STARTET IGJEN: Martin Ødegaard. Foto: Shaun Botterill / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arsenal - Benfica 3-2 (1-1) 4-3 sammenlagt.

Arsenal var ille ute mot Benfica etter to tabber av Dani Ceballos, men to mål av Pierre-Emerick Aubameyang ga 3-2-seier og avansement i europaligaen.

Derfor lever håpet om en tittel for Martin Ødegaard og hans lagkamerater denne sesongen. London-klubben tok seg videre med 4-3 sammenlagt etter en bortekamp i Roma og en «hjemmekamp» i Piraeus.

Benfica ledet 2-1 og så ut til å være på vei videre, men Arsenal slo tilbake. Vinnermålet kom i det 87. minutt.

Det startet bra for Arsenal da Pierre-Emerick Aubameyang scoret ledermålet på lekkert vis etter snaut halvspilt første omgang. Bukayo Saka slo en vakker stikkball, og midtspissen var akkurat onside. Aubameyang vippet ballen lekkert over Benficas utrusende keeper Helton Leite.

Vakkert var det også da Diogo Goncalves utlignet direkte på frispark et par minutter før pause, men det var helt unødvendig av Ceballos å forårsake frisparket rett utenfor 16-meteren. Goncalves skrudde ballen over muren og inn i krysset utenfor Bernd Lenos rekkevidde.

Lekkert framspill

Martin Ødegaard har spilt seg til fast plass på Arsenals midtbane, og han leverte et lekkert framspill til Aubameyang snaut fem minutter ut i den andre omgangen. Igjen havnet ballen i mål, men denne gang var spissen hårfint offside. Annulleringen ble bekreftet av VAR.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer