Videre med et skrik

Marc Wilmots sikret Belgia et møte med Brasil. - Dette viser at laget ikke er søppel likevel, sier treneren.

Kampen minutt for minutt!

BELGIA - RUSSLAND 3-2:

33-årige Wilmots scoret målet som burde roet ned belgiske nerver etter 82 minutter. Skuddet ga 3-1 og fem belgiske poeng.

Så reduserte russerinnbytter Dimitri Sychev to minutter før slutt, og kaos hersket i fire overtidsminutter.

Akkurat som da Vladimir Beschastnykh utliknet til 1-1 sju minutter etter pause. Uavgjort ga nemlig Russland andreplassen som gir videre VM-spill.

Men dommeren blåste av og belgiske spillere hoppet på hverandre i en stor haug på sidelinja. Den belgiske forbannelsen er over. Laget vant endelig etter fem strake uavgjorte VM-kamper, medregnet Frankrike-VM.

- Vi er lykkelige over å få vise at dette laget ikke bare er søppel du kan kaste, slik de sier hjemme, sier trener Robert Waseige.

Waseig har fått krass kritikk i Belgia under mesterskapet.

- Vi vant kampen, vi har scoret seks mål. Jeg er veldig fornøyd med innsatsen til laget i VM, sier han.

Belgia kontrollerte første omgang og tok ledelsen fortjent da Johan Walem lekkert skrudde inn 1-0 på et frispark etter bare sju minutter.

Den russisk bjørnen våknet i pausen med reserven Sychev. Den lille 18-åringen briljerte med treige belgiske backer og skremte vannet av hele Belgia da han også reduserte på tampen.

Da hadde Belgia scoret to ganger på ti minutter og VM-fortsettelsen var reddet. Før Wilmots ga 3-1, stanget innbytter Wesley Stock inn 2-1 etter 78 min.

Ekspertene tror neppe på et langt belgisk eventyr i VM. For i åttendedelsfinalen venter Brasil som har nettet 11 ganger på tre kamper. Men brassene har også sluppet inn tre mål.

Slikt gir håp til Wilmots og gutta, som allerede har forsert et stort hinder i VM.

- Jeg er stolt over at vi skal spille mot Brasil. Det er en stor, stor ære. Vi må spille opp mot vårt beste i den kampen. Men bare å møte dem er en glede, sier Waseige.

Russerne er bare triste i dag. Da Russland tapte for Japan ble det opptøyer i Moskva, og assistenttrener Sergei Pavlov har heller ingen unnskyldninger nå.

- Kampen var spennende. Men det er trist at måten vi spilte på i dag forteller hvilket nivå vi befinner oss på.

(Dagbladet.no)

BELGISK GLEDE:</B> Kampen er ferdig, Belgia vant 3-2.
TAKKER KAPTEINEN:</B> Marc Wilmots får en klem av trener Robert Waseige.