Videre Mesterliga-spill for Chelsea

Hentet seg opp i andre omgang mot Porto.

Chelsea - Porto 2-1 (3-2 sammenlagt)

(Dagbladet.no): Scoringer av Robben og Ballack ga videre mesterligaspill for Chelsea. Etter en slett førsteomgang lå de under 0-1 for Mourinhos gamleklubb Porto. Men andre omgang ble en solid opptur for London-laget.

Terry savnet
Mourinho stilte med samme mannskap i dag som mot Portsmouth i Premier League på lørdag. Det tette kampprogrammet merkes nok i Chelseas skadeforfulgte stall.

John Terrys organisatoriske egenskaper kunne for eksempel vært hendig da Porto briljerte med flott spill forut for sin 0-1 scoring i det femtende minutt. Quaresma og Assuncao regisserte et flott angrep der Quaresma startet på et langt løp, og Chelsea-forsvaret klarte ikke å henge med på notene.

God andreomgang

Men en keepertabbe tidlig i andre omgang skulle snu kampen for Chelsea. Chelsea slet med å få til konstruktivt spill på sin høyreside i hele første omgang. Men da Arjen Robben kom til en avslutning fra utenfor 16-meteren gjorde Heston i Porto-målet en slett innsats for å hindre scoring. Dermed var lagene like langt.

Mourinho lyktes nok en gang med taktiske bytter tidlig i andre omgang. Mikel kom inn for Makelele og Ferreira for Diarra.

Men han valgte å beholde Ballack på banen til tross for en dårlig førsteomgang, og Ballack takket for tillitten ved å score det viktige andremålet ti minutter før slutt.

AVGJORDE: Hverken Ballack eller Helton hadde en særlig god dag på jobben. Men Ballack ble til slutt helt. Og Helton ble syndebukk. Foto: REUTERS
AVGJORDE: Hverken Ballack eller Helton hadde en særlig god dag på jobben. Men Ballack ble til slutt helt. Og Helton ble syndebukk. Foto: REUTERS Vis mer

Dermed klarte Chelsea å oppmuntre utålmodige tilskuere, og også gi dem flere mesterligaopplevelser å glede seg til utover våren.

Videre Mesterliga-spill for Chelsea