Videre tross tap

USA ble grundig banket av Polen, men fikk den hjelpen de trengte fra Sør-Korea. Kampen minutt for minutt.

Amerikanerne spilte for gruppeseier mot allerede utslåtte Polen i dag, men Polen hadde lovet å gi sør-koreanerne en hjelpende hånd i deres kamp for avansement.

Og polakkene holdt ord. Etter fem minutter ledet de 2-0 over et amerikansk lag som fikk smake den medisinen de selv brukte mot Portugal.

Emanuel Olisadebe headet Polens første corner i en amerikaner, ballen gikk rett opp i lufta, og mens amerikanerne sto og så på hvor ballen skulle lande, var allerede Olisadebe der og hamret ballen i kryss-stanga og i mål.

Etter dette sjokket gikk amerikanerne rett i angrep, Donovan scoret, men fikk målet underkjent for å ha dyttet en polsk forsvarer i ryggen. Polakkene så sitt snitt, og kontret inn et nydelig mål.

Resten av omgangen ble et evigvarende amerikansk press, uten at den overlegne ballbesittelsen ble omsatt i store sjanser.

De var det Polen som skapte. Etter en halvtime skjøt Maciej Zurawski i Brad Friedels bein, og på innsiden av stanga. Flaksen reddet amerikanerne fra å ligge under med tre, og dette var kampens største sjanse.

For amerikanerne skulle også flaksen bli avgjørende for avansementet. Spillet fra de foregående kampene var som blåst bort, og polakkene lå bakpå og kontrollerte sin sikre ledelse.

Helt til innbytteren Zewlakow fant ut at han også skulle tegne seg på scoringslista. Zewlakow gikk til værs på et innlegg etter en corner, og skallet inn Polens tredje for kvelden på en sjanseløs Friedel.

Landon Donovans mål ble en fattig trøst for amerikanerne, og da kampen ble blåst av så det ikke ut som om amerikanerne var klar over at Portugal hadde tapt skjebnekampen sin mot Sør-Korea.

Og etter dagens prestasjon mot Polen var det kanskje ikke så mye å glede seg over heller?

- Mange av lagene har kommet seg videre med litt flaks. Italia som er et av de beste lagene i verden hadde flaks, så vi er bare glade for at vi også hadde det, sa Claudio Reyna til nyhetsbyrået AP etter kampen.

POLENS FØRSTE VM-MÅL: Olisadebe banket ballen i krysset etter corner og scoret POlens aller første sluttspillsmål i årets VM.
EN AMERIKANSK HELT: Brad Friedel var en av amerikanerne som gjorde en god kamp mot Polen. Her mottar han hyllesten etter å ha gått videre fra gruppespillet.