TREDJE STRAKE: I oktober rev United-stopper Nemanja Vidic ned Liverpools Dirk Kuyt, og fikk sitt andre gule kort i kampen på Anfield. Det var tredje gang på rad han ble utvist mot Liverpool. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
TREDJE STRAKE: I oktober rev United-stopper Nemanja Vidic ned Liverpools Dirk Kuyt, og fikk sitt andre gule kort i kampen på Anfield. Det var tredje gang på rad han ble utvist mot Liverpool. Foto: Phil Noble, Reuters/ScanpixVis mer

Vidic har blitt utvist tre ganger på rad mot Liverpool

- Det vil ikke påvirke ham, sier Ferguson før dagens storkamp.

||| • Manchester United - Liverpool i fotballstudio fra 14.30

(Dagbladet): Manchester Uniteds serbiske midtstopper Nemanja Vidic har blitt sendt av banen i de tre siste møtene mellom United og erkerivalen Liverpool.

Han fikk to gule på Anfield i september 2008, direkte rødt på Old Trafford i mars i fjor og fikk to gule igjen på Anfield i oktober.

Manager Alex Ferguson bekymrer seg ikke for at den spesielle statistikken skal hindre Vidic i å gjøre jobben når lagene møtes igjen på Old Trafford klokka 14.30 i dag.

- De to på Anfield var definitivt påvirket av Liverpool-spillerne og publikum. Jeg har sett på dem på nytt, og jeg synes ikke de var så alvorlige. Det var gule kort. Men det vil ikke påvirke ham, sier Ferguson til Manchester Evening News.

Endelig friskeTvert imot føler Ferguson seg meget komfortabel med omsider å ha sitt faste stopperpar med Vidic og Rio Ferdinand tilbake i spill. Begge har slitt med skader denne sesongen, og til tider har midtbanespillere måtte vikariere som stoppere for United.

- Det vi har sett med Ferdinand og Vidic tilbake, er en for det første en mye bedre fasong på den bakre fireren, takket være erfaringen og hvor godt de kjenner hverandres spill. De ser sterke ut. De vil bli enda bedre for etter å ha vært ute så lenge vil det å spille kamper hjelpe dem. Jeg er veldig glad for at begge er tilbake nå.

SEPTEMBER 2008: Vidic får to gule kort på Anfield. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix
SEPTEMBER 2008: Vidic får to gule kort på Anfield. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix Vis mer

Og alt tyder på at det blir nok å ta seg til for duoen mot Liverpool. For gjestene har en superduo på topp, som også er på vei tilbake til storform etter lange skadeavbrekk denne sesongen.

Fernando Torres scoret to og Steven Gerrard ett da Lille ble slått 3-0 på torsdag.

I toppen med TorresLiverpool-manager Rafa Benitez er sikker på at sesongen kunne sett hyggeligere ut med en frisk Torres hele tida.

- Ja avstanden til toppen ville vært mindre. Du kan aldri vite med hvor mye, men en Torres i toppform som scorer mål kunne gjort en stor forskjell, sier han til Liverpool Echo.

Og han får støtte av Alex Ferguson:

MARS 2009: Vidic og Cristiano Ronaldo protesterer mot dommer Alan Wiley som dro fram direkte rødt etter en duell med Steven Gerrard på Old Trafford. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
MARS 2009: Vidic og Cristiano Ronaldo protesterer mot dommer Alan Wiley som dro fram direkte rødt etter en duell med Steven Gerrard på Old Trafford. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix Vis mer

- Det er mulig. Jeg tror han har rett i det, sier skotten.

Benitez håper spissen hans i dag kan lage hodebry for Vidic igjen.

- Vidic er en god spiller med erfaring, så det blir tøft for Torres å lure ham, men forhåpentligvis kan han gjøre det. Det viktigste er at laget gjør det bra, og hvis vi jobber som vi gjorde mot Portsmouth og Lille, kan vi slå hvem som helst.

Rio holdt skade hemmeligRio Ferdinand forteller til News of The World i dag at han holdt skjult for Ferguson og resten av støtteapparatet hvor store ryggplager han hadde. Han forsøkte alle mulige former for behandling uten å bli skikkelig bra, og innrømmer at det hemmet spillet hans.

OKTOBER 2009: Andre Marriner gir Vidic hans andre gule kort rett før slutt på Anfield. På overtid ble Javier Mascherano (t.h.) også sent av banen. Argentineren har to røde og ett gult på fire kamper mot United. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
OKTOBER 2009: Andre Marriner gir Vidic hans andre gule kort rett før slutt på Anfield. På overtid ble Javier Mascherano (t.h.) også sent av banen. Argentineren har to røde og ett gult på fire kamper mot United. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix Vis mer

- Jeg ville beholde plassen på laget. Jeg ville vinne titler, så ikke å spille var utenkelig. Jeg tenkte at om jeg kan lappe meg sammen gjennom uka slik at jeg kommer meg gjennom kampene, går det bra, sier Rio.

Men det var nettopp da han ble lurt av Fernando Torres at manager Ferguson kalte ham inn på kontoret.

- Han sa til meg: Sist sesong ville ikke Torres scoret det mål mot deg. Så snart han sa det, våknet jeg opp, sier Ferdinand.

Nå er ryggen behandlet - og klar for et nytt møte med Torres.

INN PÅ TEPPET: Etter at Fernando Torres vant duellen mot Rio Ferdinand og scoret da Liverpool slo United på Anfield i høst, ble stopperen kalt inn på kontoret til Alex Ferguson. Rio forteller i dag at han ikke hadde vært ærlig mot klubben om hvor alvorlig ryggproblemene hans var. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
INN PÅ TEPPET: Etter at Fernando Torres vant duellen mot Rio Ferdinand og scoret da Liverpool slo United på Anfield i høst, ble stopperen kalt inn på kontoret til Alex Ferguson. Rio forteller i dag at han ikke hadde vært ærlig mot klubben om hvor alvorlig ryggproblemene hans var. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix Vis mer

Manchester United - Liverpool i fotballstudio fra 14.30