TØFF: Nemanja Vidic, her i duell med John Carew, er kjent for sin kompromissløse spillestil. Men en episode med Johan Elmander i helga kan ha vært over streken.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh
TØFF: Nemanja Vidic, her i duell med John Carew, er kjent for sin kompromissløse spillestil. Men en episode med Johan Elmander i helga kan ha vært over streken.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie KeoghVis mer

Vidic risikerer utestengelse etter albuen mot Elmander

- Har ingenting med tøffhet å gjøre, sier Bolton-sjefen.

||| Oppdatering kl. 14: FA bekrefter overfor Guardian at Nemanja Vidic ikke vil bli straffet etter hendelsen.

(Dagbladet): Manchester United-stopper Nemanja Vidic kan havne i trøbbel med det engelske fotballforbundet FA etter helgas 4-0-nedsabling av Bolton.

Vidic rammet Johan Elmander med en albue etter pause, og den groggy svensken måtte sys i hodet etter hendelsen som dommer Martin Atkinson ikke så.

Ifølge Times kan FA velge å se på episoden på nytt i dag, nettopp fordi Atkinson ikke fikk med seg albuetreffet. En eventuell påtale fra FA for voldelig oppførsel kan i verste fall ende i fire kampers utestengelse for serberen, som allerede har blitt utvist denne sesongen, mot Liverpool.

Ikke tøft
Bolton-manager Owen Coyle var rasende på Vidic etter kampen, og antydet at stopperen tok i bruk feige midler.

- Det eneste problemet jeg har med dommeren er albuen Vidic satte i Elmander. Jeg kan bare anta at dommeren ikke så det, for den var forferdelig, sa Coyle.

Bolton-sjefen fikk så spørsmål om han mente hendelsen var et eksempel på hvor tøff Vidic er i spillestilen.

- Jeg vil ikke sammenlikne den hendelsen med tøffhet. Det der er ikke tøffhet for meg, svarte Coyle.

Johan Elmander måtte sy fire sting etter sammenstøtet, men ville ikke anklage Nemanja Vidic etter kampen.

- Hodet mitt gjør vondt, men det kommer til å gå bra. Jeg måtte sy, men vil egentlig ikke si noe, sa svensken.

Ferguson refset FA
United-manager Alex Ferguson vil neppe bli blid dersom FA nå velger å reagere mot Vidic.

Ferguson gikk til knallhardt angrep på fotballforbundets disiplinærkomité forrige uke, etter at Steven Gerrard unnslapp straff for noe skotten mente var like ille som det Rio Ferdinand nylig måtte sone fire kamper for.

Ferguson, som også var sterkt kritisk mot dommer Martin Atkinson i pausen mot Bolton, kalte fotballforbundet «dysfunksjonell» etter avgjørelsen vedrørende Gerrard.

Selv om Owen Coyle var rasende på Vidic etter kampen mot United, vil han ikke skylde på dommeren for at de tapte kampen klart.

- Vi skjøt oss selv i foten. Det hadde ingenting med dommeren å gjøre, sier Coyle.