Vidic-scoring ga United tre poeng

Spissene skuffet igjen.

Everton - Manchester United 0-1 (0-0)

(Dagbladet.no): Alex Ferguson kjøpte inn angripere for flere hundre millioner kroner, og har til og med satt Ole Gunnar Solskjær til å trene dem i boksen.

Likevel har det vært langt mellom målene for stjernene. I dag hadde United også Ronaldo på plass igjen, men det var en stopper som skulle gi Ferguson tre meget viktige poeng i kampen om et nytt seriegull.

Snaue ti minutter før slutt stanget den sterke stopperen inn målet som avgjorde en relativt kjedelig kamp. Nemanja Vidic er kanskje Premier Leagues beste på offensiv dødball, og serberen knuste all motstand i Everton-feltet.

God kontroll

Everton var aggressive og gode i en sjansefattig første omgang. Ingen av lagene klarte å skape muligheter foran mål, og hjemmelaget hadde god kontroll på Cristiano Ronaldo. Vingen var tilbake etter tre kampers karantene etter utvisningen mot Portsmouth, men klarte aldri å true.

Mest spennende ble det da Paul Scholes like før sidebytte klarte å pådra seg et gult kort for å kaste bort ballen, før han i neste øyeblikk heiv seg inn i en knallhard duell og nok var heldig som unngikk ett gult til.

Rett etter pause viste han seg nyttig, da han måtte redde en Andy Johnson-heading på streken. Mikel Artetas farlige corner skapte kaos i United-forsvaret.

KUNNE JUBLE: United kunne juble til slutt, men overbeviste aldri mot Everton. Foto: SCANPIX
KUNNE JUBLE: United kunne juble til slutt, men overbeviste aldri mot Everton. Foto: SCANPIX Vis mer

Ville ha straffe

Utover i andre omgang var det gjestene som hadde det meste av spillet. Giggs var nære med et skudd etter 53 minutter.

Ronaldo ville ha straffe etter 70 minutter, da han gikk på et langt løp langs boksen, men måtte nøye seg med et gult kort for filming. Minuttet etter holdt Yakubu på å nå ballen før Van der Saar, men spissen klarte bare å skli inn og felle den nederlandske keeperen.

Det fortsatte å være lite action foran målene helt til Vidic dukket opp, og da nullen sprakk, truet Everton egentlig aldri med å utlikne.

Vidic-scoring ga United tre poeng
RÅSTERK: Nemanja Vidic er kanskje seriens tøffeste stopper. I dag kom han til unnsetning offensivt.