PÅ TROFÉJAKT: Manchester Uniteds Nemanja Vidic ser fram mot FA-cupkampen mot Chelsea i morgen. FA-cuptrofeet er nemlig det eneste han mangler i England. Foto: REUTERS / Nigel Roddis / NTB Scanpix
PÅ TROFÉJAKT: Manchester Uniteds Nemanja Vidic ser fram mot FA-cupkampen mot Chelsea i morgen. FA-cuptrofeet er nemlig det eneste han mangler i England. Foto: REUTERS / Nigel Roddis / NTB ScanpixVis mer

Vidic ute etter det eneste trofeet han mangler

I England.

Manchester United-kaptein Nemanja Vidic sier han er ivrig etter å smake FA-cupsuksess for første gang denne sesongen.

Serberen var på det tapende laget da United ble slått av Chelsea (0-1 etter ekstraomganger) i den første FA-cupfinalen på nye Wembley i 2007. Siden den gang har han også måttet tåle å ryke ut i semifinaler mot Everton og Manchester City.

I morgen venter omkamp i kvartfinalen mot Chelsea på Stamford Bridge. Den må vinnes om Vidic skal få løfte det eneste trofeet han mangler med United.

- Mitt mål før hver sesong er å vinne en tittel. Du vil være der i de store kampene. Når sesongen er ferdig, vil du se tilbake på det du har vunnet. Det er det som alltid har drevet meg, sier stopperkjempen.

- Viktig turnering
Flere hevder at FA-cupen har mistet noe av glansen sin de siste årene ettersom de største klubbene satser tungt på serie og mesterliga. Men Vidic mener fortsatt at det er en viktig turnering.

- De siste årene har semifinalene og finalen vært veldig interessante fordi Chelsea, Manchester United, Manchester City og Arsenal har vært med. Det er lagene alle vil se, fastslår han.

I morgen kan det fort bli to slitne lag som stiger ut på Stamford Bridge-gresset. Både United og Chelsea spilte seriekamp søndag, men fikk samtidig spart spillere.

Varslet endringer
- Det vil bli endringer mot Chelsea. Vi må vente og se hvordan Wayne (Rooney) er. Dessuten har vi Ryan Giggs og Javier Hernández tilgjengelige, samt noen andre spillere som ikke var med til Sunderland, sa United-manager Alex Ferguson etter lørdagens 1-0-seier.

Premien for vinnerlaget i mandagens kamp blir semifinale mot forrige sesongs seriemester Manchester City. Vidic innrømmer at han kunne tenkt seg en lettere trekning.

- Jeg ville foretrukket en semifinale mot Blackpool. Jeg ønsker å vinne trofeet, det er viktigere enn motstanderen. Uansett er det Chelsea først, sier han.

(NTB)