Viduka vil senke Liverpool

Leeds' Mark Viduka håper å sette en stopper for fremadstormende Liverpool når de to lagene møtes på Elland Road i morgen. - Vi må ha tre poeng for å henge med i toppen av ligaen, sier Viduka til Leeds' offisielle hjemmeside. Les også siste nytt om lagene før helgas runde i Premier League.

Et Leeds-lag ute av form kan få det tøft mot et Liverpool-lag på vei mot storformen. Fem seiere på rad har de røde i serie og cup. Leeds på sin side har ikke vunnet siden 3-1 over Charlton 14.oktober - det er fem kamper siden. I tillegg sliter Yorkshire-laget med en skadeliste så lang som et vondt år. Mot Liverpool står ni førstelagsspillere over med skade.

Stjernene mangler

- Problemet vårt er at vi ikke har nok kontinuitet, som følge av at spillere går ut og inn av laget, sier Viduka.

Spillerne han sikter til er Lee Bowyer, Harry Kewell, David Batty, Jason Wilcox, Danny Mills, Stephen McPhail, Michael Bridges, Nigel Martyn og Michael Duberry som alle står over mot Liverpool. I tillegg er Darren Huckerby og Olivier Dacourt usikre til samme kamp.

- Disse spillerne er nøkkelspiller i laget. Jeg tror likevel vi kan være med å kjempe om tittelen dersom de er tilbake på laget til jul. Det er fortsatt mange kamper igjen, sier australieren.

Hjemmebane avgjør

Til tross for sviktende form og mange skader har Viduka tro på at Leeds skal ta alle tre poengene mot Liverpool.

- De har et lag med mange stjerner og det blir garantert en tøff kamp, men på hjemmebane kan vi ikke gå for annet en seier.

Og kun seier er godt nok dersom Leeds skal henge med i toppen av Premier League. Med seks poeng opp til Liverpool på tredjeplass, og ytterligere tre til Manchester United og Arsenal i tet, kan forspranget bli for stort med tap i morgendagens toppkamp.

- Tabellen er ikke lystig lesing med Arsenal og Manchester United så langt foran, men de er det beste lagene i ligaen, og det er opp til oss å vise at vi kan matche dem, sier Viduka.

 • Et lyspunkt for Leeds er at Lucas Radebes er tilbake etter skade. Sør-afrikaneren spilte 45 minutter mot Tranmere i ligacupen tirsdag.

  Leeds-Liverpool (04.11 Kl. 12.30)

 • Leeds (Siste lag):Har ikke slått Liverpool hjemme de siste fem årene. I tillegg har tre av de siste fire endt med tap mot de røde. De mange skadene sliter på mannskapet og bare to av de siste åtte ligakampene har endt med seier.

  Skader: Mills (ankel), McPhail (akilles), Bowyer (lårhøne), Bridges (ankel), Martyn (strekk), Duberry (akilles), Wilcox (ankel), Batty (akilles), Kewell (akilles).

  Usikre: Huckerby (ankel), Dacourt.

 • Liverpool: Liverpool er i god form og har vunnet de tre siste kampene. Ifjor ble det 2-1 til Liverpool på Elland Road.

  Skader: Diomede (kne), Heggem (strekk), Redknapp (kne), Owen (hode).

  Usikre:

  Coventry-Manchester United (04.11 Kl. 16.00)

 • Coventry: Coventry har tapt syv av de siste åtte hjemmekampene mot United. I seiren er formen svak og bare en av de siste åtte kampene har endt med seier. Sist tapte de himmelblå noe urettferdig 0-1 i Sunderland.

  Skader: Roussel (rygg), Aloisi (strekk), Hyldgaard (tå), Hall (kne), Hedman (kne), Froggatt (ankel), Gustafsson (kne).

  Usikre: Bellamy (lårstrekk), Edworthy (legg).

 • Manchester United: United er i god form og har vunnet seks av de siste åtte ligakampene. Ifjor ble det seier 2-1 på Highfield Road. Både Johnsen og Keane er tilbake etter skade, men det er usikkert om Ferguson velger å benytte seg av de to spillerne.

  Skader: May (akilles), Stam (akilles), Blomqvist (kne).

  Usikre:

  Newcastle-Ipswich (04.11 Kl. 16.00)

 • Newcastle: De to lagene har ikke mødt hverandre i ligaen siden 1995. Den gang endte oppgjøret 1-1 på St. James' Park. Formen er svak for tiden, og bare to av de siste sju kampene har endt med seier.

  Skader: Hamilton (kne), Marcelino (strekk), Gallacher (legg), Barton (strekk), Gavilan (kne), Serrant (kne), Cort (strekk), Dabizas (ankel).

  Usikre:

 • Ipswich: Ipswich fortsetter å imponere. Onsdag slo man ut Arsenal av ligacupen, mens man i ligaen nå ikke har tapt på seks kamper. En femte plass på tabellen er langt over forventning på Portman Road.

  Skader: Brown (strekk), Branagan (kne), Graaven (ankel).

  Usikre:

  Southampton-Chelsea (04.11 Kl. 16.00)

 • Southampton: Har bare vunnet en av de siste seks hjemme mot Chelsea. I år har man tapt tre av de siste fire og bare to av elleve kamper så langt har endt med tre poeng.

  Skader: Ripley (hofte), Soltvedt (strekk), Moss (finger), Le Tissier (kne), Hughes (strekk), Richards (akilles), Rösler (strekk), Rodrigues (ankelbrudd).

  Usikre:

 • Chelsea: Chelsea begynner å få sving på sakene og har vunnet tre av de siste fire kampene. I Coventry har man ikke tapt siden 1997. Jimmy Floyd Hasselbaink er i storslag og har nettet seks ganger på de siste to kampene. Nyinnkjøpte Jesper Grønnkjær er skadd og ikke aktuell for laget.

  Skader: Di Matteo (benbrudd), Stanic (kne), Högh (ankel).

  Usikre:

  Charlton-Bradford (04.11 Kl. 16.00)

 • Charlton: Lagene møttes sist på The Valley i 1997. Den gang vant hjemmelaget 4-1. Årets sesong har hatt berg og dalbane preg for Charlton som står med 2-1-2 på de siste fem kampene.

  Skader: Hunt (skarlagensfeber), Youds (kne), Roberts (kne), Ilic.

  Usikre: Pringle (legg), Rufus (fot), Mendonca (fot).

 • Bradford: Har hatt en katastrofal sesong og ligger nest sist på tabellen med bare en seier så langt. Sist ble det immidlertid oppløftende 1-1 mot Leeds, etter en fantastisk debutscoring av Collymore.

  Skader: Jacobs (strekk), Walsh (strekk), Halle (legg), Hopkin (ankel), Myers (strekk), O'Brien (ribbein).

  Usikre: Clarke (strekk).

  Middlesbrough-Arsenal (04.11 Kl. 16.00)

 • Middlesbrough: Middlesbrough slo Arsenal hjemme i fjorårssesongen, men før det sto man med fire strake tap. Værst gikk det i 1999 da man fikk 1-6 i sekken. I årets sesong har Borough slitt stort og står nå med tre strake tap.

  Skader: Boksic (kne), Ince (kne), Ehiogu (legg), Mustoe (skulder), O'Neill (strekk), Okon (benbrudd).

  Usikre: Gavin (strekk), Deane (hode), Schwarzer (tommel).

 • Arsenal: Arsenal er i storform og vant hele 5-0 over Manchester City sist. Fem av de siste seks kampene har endt med seier og laget er uten tap siden åpningskampen mot Sunderland.

  Skader: Pires (strekk), Seaman (skulder), Manninger (kne).

  Usikre: Vieira (strekk), Luzhny (kne), Lauren (kne), Silvinho (legg).

  Manchester City-Leicester (04.11 Kl. 16.00)

 • Manchester City: De to lagene har ikke møttes i ligaen siden 1995. Den gang vant Leicester 1-0. I ligaen har City variert mye, men hjemme på Maine Road bruker de å være solide. To av de tre siste kampene har endt med seier, men sist ble det 0-5 mot Arsenal i London.

  Skader: Goater (strekk), Grant (fot).

  Usikre: Prior (syk).

 • Leicester: Den tidligere ligalederen sto med fire kamper uten seier før de sikret seg 2-1 over Derby sist. Røk dessuten 0-3 mot Crystal Palace i ligacupen denne uka så formen er neppe den aller beste.

  Skader: Impey (legg).

  Usikre:

  Tottenham-Sunderland (04.11 Kl. 16.00)

 • Tottenham: Har slått Sunderland hjemme de siste to sesongene. Ifjor ble det 3-1 etter sene mål av Sherwood og Carr. Sliter med formen og har bare vunnet en gang siden Campbell måtte ut med skade (seks kamper).

  Skader: Freund (strekk), Leonhardsen (strekk), Iversen (kne), Taricco (strekk), Campbell (skulder), Armstrong (strekk).

  Usikre: Rebrov (strekk).

 • Sunderland: Har ikke slått Tottenham på White Hart Lane i ligaen siden 1978. Er imidlertid i god form og har ikke tapt på de siste seks kampene.

  Skader: Schwarz (akilles), McCann (kne).

  Usikre:

  Everton-Aston Villa (05.11 Kl. 17.00)

 • Everton: Everton har ikke slått Villa hjemme i ligaen siden 1996. Ifjor ble det 1-2 etter mål av Stone og Carbone. Ligaformen er svak og bare en av de siste seks kampene er vunnet.

  Skader: Alexandersson (kne), Cleland (strekk), Jeffers (ankel), Gough (overtråkk), Ferguson (legg), Pistone (kne), Myhre (hofte).

  Usikre: Ball (strekk).

 • Aston Villa: Har vunnet tre av de siste fire bortekampene mot Everton og sju av de siste åtte totalt. I ligaen er formen brukbar og fire av de siste sju har endt med seier. Sist ble det 2-1 over Charlton.

  Skader: Ginola (strekk), Nilis (dobbelt benbrudd).

  Usikre: Dublin (rygg).

  Derby-West Ham (06.11 Kl. 21.00)

 • Derby: Har tapt tre av de siste fem hjemme mot West Ham, deriblant de siste to. Årets sesong har så langt vært en katastrofe for Jim Smiths mannskap som ennå venter på årets første seier. Sist ble det 1-2 mot Leicester. Nyinnkjøpte Lilian Martin og Taribo West (lån) kan gå rett inn på laget.

  Skader: Strupar (strekk), Robinson (benbrudd), Oakes (ankel).

  Usikre: Carbonari (ankel), Bragstad (strekk), Sturridge (syk).

 • West Ham: Fortsatt er det lite som stemmer for det talentfulle West Ham-laget. Bare en av de siste fire kampene er vunnet, men det var tilgjengjeld forrige helgs kamp mot Newcastle.

  Skader: Iriekpen (kne), Margas (kne), Forrest (strekk), Minto (overtråkk).

  Usikre: Potts (Hode), Cole (fot), Winterburn (strekk), Lomas (strekk), Stimac (legg), Bassila (kne).

SKADESKUTT: Leeds har ni spillere skadd, men Mark Viduka tror likevel på seier.