HISTORISK: Wayne Rooney ble tidenes mestscorende på det engelske landslaget i oppgjøret mot Sveits. Foto: Scanpix
HISTORISK: Wayne Rooney ble tidenes mestscorende på det engelske landslaget i oppgjøret mot Sveits. Foto: ScanpixVis mer

Vidunderbarn. Bråkebøtte. Superstjerne. Nå er Wayne Rooney også historisk

Tok den engelske scoringsrekorden mot Sveits.

(Dagbladet): Ingen har scoret flere mål enn Wayne Rooney på det engelske landslaget. I kveldens oppgjør mot Sveits slettet Rooney den 45 år gamle scoringsrekorden til Bobby Charlton på 49 nettkjenninger.

Den nye er på 50. Og tilhører 29-åringen fra Liverpool.

Klokka på Wembley hadde akkurat bikket 83 spilte minutter mot Sveits da England fikk straffespark. Stillingen var 1-0, etter et tidligere scoret mål av Harry Kane. Rooney lot seg heller ikke stresse. Spissen beholdt roen og banket ballen i mål.

- Jeg visste at det var et stort øyeblikk for meg. Jeg valgte et hjørne og klemte til. Keeperen fikk et touch på den, men heldigvis var det nok kraft i skuddet til at den gikk inn, sier Rooney i et intervju vist på Max.

Mot San Marino i forrige oppgjør tangerte Rooney legenden Bobby Charlton - også det fra krittmerket. At han klarte å gå forbi Charlton i sin 107. kamp for England gjorde selvfølgelig godt.

Nå ønsker imidlertid Rooney å se fremover.

- Det er en fin følelse, selvfølgelig. Å endelig klare det, er en drøm som går i oppfyllelse. Folk kunne nok se at det var et emosjonelt øyeblikk for meg. Det er en stor ære. Jeg håper å bygge videre på dette, fokusere på laget og få mer suksess i framtida.