Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vidunderbarnet vekker oppsikt: - Hun kjører som en gutt

Slalåmesset Nina Løseth er drittlei av slalåm. Nå er det omtrent umulig å vinne.

OVERLEGEN: Mikaela Shiffrin vant dagens slalåmrenn med over to sekunder. Det er en ekstrem seiersmarigin. Foto: AP Photo/Marco Trovati
OVERLEGEN: Mikaela Shiffrin vant dagens slalåmrenn med over to sekunder. Det er en ekstrem seiersmarigin. Foto: AP Photo/Marco Trovati Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 15. desember skadet Mikaela Shiffrin (21) seg og endret forutsetningene i alpinverden. Det ble sagt at sesongen var over for vidunderbarnet, som på mange måter er kvinnenes svar på Henrik Kristoffersen.

Shiffrin er like gammel som Kristoffersen og er i likhet med nordmannen verden beste slalåmkjører, men den amerikanske jenta er enda mer suveren enn det norske esset. Denne sesongen har Schifrrin vunnet samtlige renn hun har stilt opp i.

I dag kom den femte seieren på fem forsøk for jenta som er 100 prosent frisk igjen og som skaper frustrasjon hos konkurrentene. Da Schiffrin var ute med skade, benyttet blant annet Nina Løseth til å overta slalåmtronen for en kort stund. Løseth tok sin første verdenscupseier 5. januar januar.

Men med Shiffrin tilbake, er veien til triumfer ekstremt mye vanskeligere for ålesundsjenta og resten av konkurrentene. I dag var Løseth med i kampen om 2. plassen, men kjørte ut i finaleomgangen.

Ekstrem seiersmargin Shiffrin var nok en gang suveren og vant med 2,03 sekunder foran Veronika Velez-Zuzulová. Svenske Frida Hansdotter kom på 3. plass.

- Hun driver en helt annen idrett enn de andre. Hun kunne ha tatt av seg skiene og gått ned siste del av løypa. For et vidunderbarn Schiffrin er, hyller NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

- Hadde hun ikke vært skadet, hadde hun herja med disse jentene hele sesongen, supplerer Andreas Toft.

Det vet Løseth og konkurrentene. Nå hyller det norske slalåmesset sin amerikanske konkurrent.

- Shiffrin kjører som en gutt. Det er bare å se og lære, sier Løseth til NTB.

- Hun går klokkerent forbi alle porter, mens vi andre har noen passeringer innimellom, der vi ikke går rent nok.

- Jeg er drittlei av slalåm I morgen avsluttes sesongen med storslalåm. Det er 27-åringen fra Ålesund glad for. Hun er nemlig lei av favorittgrenen slalåm.

- Jeg er blitt mer storslalåmløper i løpet av denne sesongen, så det er klart det er en liten trøst at det er et renn igjen. Tidligere har jeg alltid vært slalåmjente, men nå er jeg drittlei av slalåm. Det er så kort vei til nedturene. I storslalåm er kontrollen bedre, forteller Løseth.

- Vi kan godt si at dette ble en nedtur, men slik skjer, for dette er slalåm. Jeg setter meg ikke ned og griner, for i denne disiplinen skjer det fort. Jeg forsøkte å satse, men fikk det ikke helt til.

Nå vil Løseth slå kraftig tilbake.

- Nå gleder jeg meg virkelig til å avslutte søndag. Jeg er tent på å slå tilbake etter dette, varsler hun.

LEI: Slalåmspesialist Nina Løseth er lei av av slalåm.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LEI: Slalåmspesialist Nina Løseth er lei av av slalåm. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart