Vidunderet Vardy ble historisk da Leicester holdt United til uavgjort

Har scoret i 11 kamper på rad - det har ingen gjort før ham.

HISTORISK: Jamie Vardy (28) har nå scoret i elleve kamper på rad. Det har ingen Premier League-spiller gjort før ham. Foto: Reuters / John Sibley
HISTORISK: Jamie Vardy (28) har nå scoret i elleve kamper på rad. Det har ingen Premier League-spiller gjort før ham. Foto: Reuters / John SibleyVis mer

• Leicester - Manchester United 1-1

(Dagbladet): Det Jamie Vardy har gjort denne sesongen kan ikke karakteriseres som noe annet enn utrolig.

Få hadde i forkant av sesongen spådd kveldens oppgjør mellom Manchester United og Leicester å bli et toppoppgjør. Enda færre hadde forventet at Jamie Vardy skulle gjøre det han nå har gjort:

28-åringen har scoret i elleve Premier League-kamper på rad. Det har aldri en spiller i den engelske toppdivisjonen gjort før ham. I tillegg er Vardy toppscorer med 14 mål på 14 kamper.

Hovedpersonen selv var ydmyk i et intervju med Sky Sports etter kampslutt.

- Det har vært mye fokus på meg, jeg har holdt hodet nede og prøvd å ikke tenke så mye på det. Jeg visste det kom til å bli en kamp mot Chris Smalling, og det var underholdende for de nøytrale, sier Vardy.

- Jeg kan tenke mer på det når jeg kommer hjem. Så fort jeg tråkker over den hvite linja burde jeg bare konsentrere meg om fotballen. Det er det jeg har gjort, og det kommer jeg til å fortsette med.

Historiske Vardy Utrolige Leicester bare fortsetter.

Manchester United slet med å komme inn i en rytme, og Leicester spilte offensivt og satte opp tempoet når de hadde sjansen. Derfor var det ikke veldig overraskende at scoringen kom på en kontring.


Leicester satte raskt i gang, og spilte gjennom til Jamie Vardy, som stakk forbi United-forsvaret. Han satte ballen iskaldt forbi David de Gea i United-målet, og ble med det historisk.

• Les også: Vardy tjente 300 kroner i uka for åtte år siden

Mannen som tidligere hadde rekorden på ti mål på ti kamper, tidligere United-spiss Ruud van Nistlerooy, hyller Vardy etter scoringen:

- Bra gjort, Vardy. Du er nummer en nå og fortjener det, skriver nederlenderen på sin Twitter-konto.

Giftig Schweinsteiger Men Manchester United jaktet et comeback. Ett minutt på overtid fikk de også endelig en utlinkning.

Bastian Schweinsteiger stanget et hjørnespark kontant i mål, noe som satte lagene likt til pause.

De røde djevlene hadde også en stor sjanse et par minutter før pause, også denne gangen var det Schweinsteiger som gikk høyest på et frispark som ble slått inn i feltet. Men keeper Kasper Schmeichel sto i veien.

United festet grepet.

Poengdeling Men likevel var Leicester smarte, og utnyttet muligheten når den kom. Oftest da på kontringer, mot et treigt United-forsvar. Etter at United hadde presset og presset, var det bare en redning fra de Gea som gjorde at Leicester ikke tok ledelsen på ny.

Men det endte 1-1.

SCORET: Bastian Schweinsteiger. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
SCORET: Bastian Schweinsteiger. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF Vis mer

- Det viktigste var prestasjonen vår på banen, vi satte inn et gir og et poeng var helt rettferdig, mente Jamie Vardy.

United-målscorer Bastian Schweinsteiger var på sin side ikke særlig fornøyd.

- Hvorfor skal vi være det? Vi er Manchester United. Når vi kommer til Leicester, skal vi vinne. Men jeg er glad for å endelig score, det var også på en viktig tidspunkt. Men jeg er ikke særlig fornøyd, for vi er United og hvis du ønsker å vinne noe som helst burde du vinne mot Leicester. Vi spilte ikke bra, sier Schweinsteiger.