- Vidunderlig å få denne starten

Bergensbølgen feide over Vålerenga.

Brann-Vålerenga 3-1  (1-0):

BERGEN (Dagbladet): Brann og Bergen fikk en perfekt start på årets tippeligasesong da de tok imot Vålerenga i kveld.

Brann fikk de tre poengene de ønsket seg - og Bergen fikk se at det var deres egne, unge og håpefulle som sto bak de avgjørende øyeblikkene.

- Vi roter det til for oss selv. Dette var en jevn kamp som vi tapte. Vi har to enorme sjanser, og målene til Brann kommer etter litt sløvt spill av oss, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til C More.

- Dette er en fantastisk start for oss, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Perle fra Haugen
Først ut var Fredrik Haugen (20). Midtbanespilleren dunket inn 1-0 etter et innøvd cornertrekk:

Erik Huseklepp, som også er født og oppvokst mellom fjellene her, slo lavt ut i feltet, hvor Haugen var smartere i bevegelsene enn oppasser Joachim Thomassen.

Skuddet var ikke bare smart, det var teknisk perfekt, og forsvant opp i hjørnet bak Vålerengas foretrukne keeper for anledningen, Gudmund Taksdal Kongshavn. Både han - som for øvrig også er bergenser - og resten av Vålerenga-spillerne ble tilskuere til Haugens første tippeligamål siden august 2011.

Bortelaget hadde også sine sjanser før pause. Problemet var at Torgeir Børvens fininnstilte vinterfot ikke virket som den skulle da det endelig ble alvor.

Vålerenga-spissen fikk to 100-prosentmuligheter, den ene ble avverget av Piotr Leciejewski, mens Børven styrte den andre utenfor det tomme målet.

- Vi har snakket om det som er bra. Det er mye bra her. Vi kommer bakpå etter en unødvendig dødball. Og Børven har bomma på sjanser som han har satt i hele vinter, sa VIF-trener Kjetil Rekdal til C More i pausen.

Byttet ut Huseklepp
Landslagsspiller Erik Huseklepp satt igjen i garderoben da lagene kom ut til andre omgang. Inn kom Fredrik Nordkvelle, mens venstrekanten Kristoffer Larsen (21) - bergenser, selvfølgelig - ble flyttet opp på topp.

LOKAL JUBEL: Her jubler Brann-spillerne for det vakre 1-0-målet signert Fredrik Haugen (t.h.). Kristoffer Larsen, som er nærmest Haugen på bildet, doblet ledelsen på minst like fint vis. Begge de to er født og oppvokst i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
LOKAL JUBEL: Her jubler Brann-spillerne for det vakre 1-0-målet signert Fredrik Haugen (t.h.). Kristoffer Larsen, som er nærmest Haugen på bildet, doblet ledelsen på minst like fint vis. Begge de to er født og oppvokst i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Han er minst like god som Huseklepp, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til C More.

To minutter seinere kunne ingen si ham imot.

Fredrik Haugen skjøt hardt i retning av VIF-målet, og traff André Muri i overkroppen. Ballen kom i retning av Kristoffer Larsen, som klinket til på hel volley - og igjen måtte bortelagets spillere nøye seg med å være tilskuere til et drømmemål.

Kjetil Rekdal gjorde tre bytter midtveis i andreomgangen, uten at hjemmelagets ledelse så truet ut av den grunn.

Børven med trøstemål
Og etter 74 minutter var det hele i boks. Fredrik Nordkvelle fikk stå helt alene og nikke inn målet som fjernet all tvil om poengfordelingen.

Igjen var det bergensblod involvert. Det meget gode innlegget som landet på Nordkvelles panne, ble svingt inn i feltet av Kristoffer Larsen.

STORKAMP: Kristoffer Larsen scoret ett selv, og la opp til 3-0-målet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STORKAMP: Kristoffer Larsen scoret ett selv, og la opp til 3-0-målet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Tre minutter seinere lyktes det endelig for Torgeir Børven i andre enden, slik at Vålerenga fikk sitt trøstemål. Børven traff meget godt med venstrebeinet fra 18 meter, og ballen fikk en dupp som gjorde det vrient for Leciejewski bakerst hos Brann.

Nærmere kom ikke Vålerenga, og dermed ble dette Brann og Bergens festdag.

I musikken har bergensbølgen lenge vært et kjent begrep. I kveld kan det se ut til at den også skal skylle innover norsk fotball.

- Det er vidunderlig å få denne starten. Det var ikke sånn vi åpnet i fjor (tap 1-3 for RBK på Lerkendal), sier Brann-kaptein Markus Jonsson til C More rett etter kampslutt.