Vidunderlige Braaten

Daniel Braaten kom inn 20 minutter før slutt på stillingen 1-1. Det endte 4-1.

Kampen minutt for minutt

(Dagbladet.no): Lillestrøm har ikke vunnet på Lerkendal siden 1982. Det gjorde de ikke i dag heller. Selv om det så lyst ut lenge.

For romerikingene gikk respektløst til verks mot gullgrossistene fra Trondheim og satte RBK under press fra første spark på ballen. Oppskriften har du sett før:

Knallharde dueller, aggressive på andreballene, og en fandenivoldsk innstilling.

Såpass fandenivoldsk at Pål Steffen Andresen dro på seg kampens første gule etter et drøyt minutt.

Typisk Rosenborg

Men det var Rosenborg som åpnet scoringsballet. Roar Strand gjorde som han har gjort så mange ganger før: Fant bakrommet på et dypt løp, Lillestrømforsvaret hang ikke med, og Strand var først på gjennomspillet.

Emille Baron var våken og fikk en fot på ballen, men returen kunne han ikke gjøre noe med. Fra 18 meter kunne Frode Johnsen sette ballen i det åpne målet.

Lillestrøm er i form for tida, og fortsatte å trykke på. Bare et par minutter etter Rosenborgs scoring var de nærme en utlikning. Gylfi Einarsson skjøt løst fra 20 meter, men Espen Johnsen glapp ballen under seg.

Heldigvis for Johnsen og RBK gikk den utenfor stengene.

Dagens lengste

Men mot slutten av første omgang glapp det for Johnsen igjen. Christoffer Andersson la et frispark fra førti meter inn i målgården. Ballen spratt på femmeteren og opp i krysset. 1-1, pause, og fortsatt kamp på Lerkendal.

Lillestrøm presset voldsomt høyt etter pause. Det var sannsynligvis akkurat det Rosenborg ventet på. Plutselig ble det masse rom for Brattbakk og Storflor å starte i, og de lot seg ikke be to ganger.

Gang på gang kom Rosenborg seg rundt på kantene, men en god Baron plukket det som var av innlegg.

Til nevnte Braaten kom innpå.

Først bommet han for åpent mål etter et godt innlegg fra Storflor. Så kom svenske Mikael Dorsin på et fint raid. Han la ballen tilbake til nevnte Storflor som skjøt stanga. På returen gjorde Dorsin som han skulle og sendte Rosenborg tilbake i føringen.

De neste ti minuttene var Braaten-tid. Først vant han en hodeduell mot Andresen på et langt oppspill, brukte farta for å plukke opp andreballen, og ga den videre ut til Storflor.

Braaten fortsatte løpet, mens Storflor dro seg inn i midten. Fra seksten meter sendte Rosenborg-vingen ballen utagbart i Barons venstre hjørne.

Og hvordan runder et nyankommet talent av hjemmedebuten best mulig? Med å parkere alt som kan krype å gå på Romerike for så å sette inn 4-1.

En ny helt har kommet til Lerkendal. En helt med ekstrem fart og duellstyrke. Om en måned er han kanskje i form også. Og senere i høst sannsynligvis seriemester.

For nå har Rosenborg begynt høstjakta. Vi vet alle hvordan det ender.

STERK: Daniel Braaten viste glimt av hva han kan på Lerkendal i kveld.