Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vieira: - Vi må unngå tap

Patrick Vieira håper og tror Arsenal kan rette opp den elendige bortestatistikken i Champions League mot Deportivo i kveld. Les siste nytt før kveldens kamper!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal tapte alle sine tre bortekamper i første gruppespill i Champions League. Men lagets franske kaptein er sikker på at de kan få med seg poeng hjem fra La Coruna.

- I Premier League gjør vi det best på bortebane, men ikke i Champions League. Det er en bekymring, og vi må snakke om dette og sette fokus på det. Det tror jeg vi vil gjøre. Og det er derfor jeg tror vi kan få med oss noe hjem til London fra kampen i kveld, sier Vieira ifølge fotballnettstedet Soccer Age.

- Vi må respektere Deportivo, de er ubeseiret i Champions League, men vi trenger å få med oss noe herfra.

Spissproblemene står også i sentrum for Arsenal i kveld. Bergkamp har flyskrekk og Jeffers er langtidsskadd, mens Wiltord og Henry er usikre på grunn av skader.

- Thierry er ivrig etter å spille, men jeg vet ikke om ankelen hans er klar. Du kan i alle fall ikke si at han er 100 prosent klar, sier manager Arsene Wenger ifølge The Sun.

Men den største spissbekymringen er kanskje motstanderens storscorer Diego Tristan. For selv om Sol Campbell og Martin Keown ruver i luftrommet i England, er det noe annet å møte et spillende lag som Deportivo.

- Mot La Coruna blir det en brasiliansk type fotball med alt spill langs bakken. Og Tristan vet alltid hvor han skal bevege seg, sier Wenger.

Faktum er at Tristan ikke er hundre prosent sikker på en startplass. Lørdag ble nederlenderen Roy Makaay foretrukket, og takket for tilliten med hattrick i 3-1-seieren mot Real Sociedad.

- Det stemmer at du ikke kan sove deg til en plass på dette laget. Hvis jeg ikke spiller, kommer noen andre inn og har sjansen til å gjøre et godt inntrykk. Er det ikke Roy Makaay, er det Walter Pandiani. Men uansett hvem som spiller, det viktigste er at Deportivo vinner, sier en ydmyk Diego Tristan.

Vårt tips er at både Makaay og Tristan spiller fra start.

(Dagbladet.no)

Panathinaikos - Porto

Panathinaikos overrasket positivt i det første gruppespillet. Også i den greske serien har det gått bra, det første tapet kom for to uker siden, men de slo straks tilbake med 2-1-seier mot Aris Salonika sist. Grekerne har hele troppen friskmeldt, etter at spissen Nikos Liberopoulos startet sin første ligakamp på to måneder sist helg. Landslagets midtbanespiller Angelos Basinas var også tilbake, og er også klar til å spille i kveld.Portos hovedbekymring er landslagsforsvarer Jorge Costa. Trener Octavio Machado har ikke brukt veteranen siden han unlot å unnskylde protestene mot at han ble byttet ut tidligere i sesongen. Ellers er Portos tropp uten skader eller suspensjoner på viktige spillere.Sannsynlige lagoppstillinger:Opta-statistikk for lagenes innsats så langt i årets Champions League.

Sparta Praha - Real Madrid

Sparta imponerte i første gruppespill. Etter at Tsjekkia gikk glipp av en VM-plass, blir det Praha-laget som må ivareta den nasjonale fotballæren internasjonalt gjennom Champions League-deltakelsen. Spissen kan miste kampen mot Real på grunn av en strekk i leggen. Forsvareren Zdenek Grygera er skadd og erstattes av Jan Flachbart.Real Madrids stjernegalleri må regnes blant favorittene i Champions League. Trener Vincente Del Bosque gjør trolig få endringer på laget som slo Sevilla i helga.Sannsynlige lagoppstillinger:Opta-statistikk.

Deportivo - Arsenal

Deportivos eneste skadeproblem er Manuel Pablo som er langtidsskadd. Arsenal mangler som vanlig når de spiller i Europa, den ikke flyvende-hollender Dennis Bergkamp som sitter med flyskrekk hjemme i London. Det er et problem for Arsene Wenger som kan bli nødt til å klare seg uten både Sylvain Wiltord og Thierry Henry som har henholdsvis kne- og ankeltrøbbel. Francis Jeffers som er langtidsskadd. Veteranene David Seaman og Tony Adams er også uaktuelle, mens det anslås at det bare er 40 prosent mulighet for at Martin Keown blir klar. Matthew Upson stepper inn i midtforsvaret sammen med Sol Campbell hvis Keown ikke kan spille. Uansett vil Arsenal-forsvaret få nok å stri med i forsøkene på å stoppe Deportivos toppscorer Diego Tristan.Sannsynlige lagoppstillinger:Dommer: Terje Hauge. Assistentdommere: Ole Herman Borgan og Evzen Amler (Tsjekkia). 4. dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.Opta-statistikk.

Juventus - Bayer Leverkusen

Juventus tok sin første Serie A-seier på sju forsøk mot Parma i helga, og håper å ta med seg den oppturen det ga til kveldens møte med langt mer formsterke Bayer Leverkusen. Gjestene er ubeseiret i Bundesliga, og har også overbevist så langt i Champions League.Thuram og Tudor får selskap av Iuliano i forsvar etter som Pablo Montero er opptatt med VM-kvalifisering for Uruguay. Sannsynligvis stiller Juve med sin nye seks mann sterke midtbane, med Nedved og Del Piero foran Pessotto, Davids, Tacchinardi og Zambrotta med Trezeguet som enslig spiss.Leverkusens høyreback Bernd Schneider hinket av banen i helgas kamp mot Köln, og blir trolig erstattet av Zoltan Sebescen.Sannsynlige lagoppstillinger:Opta-statistikk.Kilder: Marca.es, SoccerAge.com, PlanetFootball.com, Eurosport.com

FRYKTET: Arsenal er redde for Deportivo La Corunas målfarlige Diego Tristan (t.v.).Foto: SCANPIX / AP
TILBAKE: Nikos Liberopoulos (t.v.) er tilbake for Panathinaikos mot Porto i kveld.Foto: SCANPIX / AP

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!