Vieira advarer Rosenborg

Arsenal spilte fantastisk i én omgang, tok ledelsen, og sikret seieren med kynisk og tålmodig spill. Det lover ikke bra for Rosenborg.

LONDON (Dagbladet): Arsenals svøpe i Champions League har vært en ustoppelig trang til å angripe, noe som har resultert i ofte overraskende tap. I går viste angrepsvillige Arsenal seg fra en ny og tålmodig side. Etterpå var spillerne fornøyd med 1- 0.

Arsenals kaptein, Patrick Vieira, sier til Dagbladet at seieren gir selvtillit før møtet med RBK.

-  Det blir en vanskelig kamp i Norge, men vi er fulle av selvtillit etter at vi tok tre poeng mot et så godt lag som PSV. Vi viste i dag at vi kan spille tålmodig, og det er veldig viktig at vi vinner slike kamper, sier Vieira til Dagbladet.

Forsvar i kaos

Thierry Henry, mannen bak Arsenals eneste mål, og en konstant trussel i første omgang, ville ikke snakke om Rosenborg.

-  Jeg har aldri spilt mot dem. La oss snakke om kveldens kamp, sa Henry til norsk presse.

Henry reddet ballen ved sidelinja, satte fart, driblet av en spiller på 16-meteren, rundet en forsvarer til ved dørlinja og slo inn. PSV-forsvaret var da i kaos, og Alex Dias da Costa satte ballen i eget mål. Det var fire minutter før sidebytte. da hadde Arsenal revet og slitt i et meget defensivt PSV, og målet var eneste naturlige utgang på det harde presset mot svake Edwin Zootebier i mål.

Halv maskin var nok

Publikum ventet seg mer festfotball fra London-klubben i andre, men den kom aldri. Men selv for halv maskin i andre omgang skapte de flere sjanser enn PSV. Kanskje kan Rosenborg ta Arsenal på kondisen.

-  Vi ble slitne. Mange av spillerne har spilt fire kamper på ti dager, og vi hadde ikke mer bensin på tanken. Derfor er jeg fornøyd med at vi klarte å kontrollere kampen inn til seier, og få en god start på Champions League, sier Arsenals manager Arsene Wenger.

-  Det er to vanskelige kamper borte mot Rosenborg og Panathinaikos, og på dette nivået er alle lag gode. Men nå reiser vi dit med selvtillitt etter tre poeng i kveld, sier Wenger da han ble spurt om Rosenborg-kampen.

STØ KURS: Patrick Vieira hadde taket på PSVs Eindhovens Park Ji-Sung under kampen på Highbury.