Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vieira åpner Norway Cup

Tar pause fra eget klubbkaos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Søndag ettermiddag lander Juventus-stjernen Patrick Vieira i Oslo for å delta under åpningen av Norway Cup på Ekebergsletta.

Generalsekretær Frode Kyvåg er henrykt over at franskmannen tar seg tid til å støtte opp om cupen, midt i kaoset som herjer i Juventus etter den italienske korrupsjonsskandalen.

- Det har vært veldig mye frem og tilbake de siste ukene, med Juventus-saken og mulige klubbskifter, men fredag kveld ble det bekreftet at han kommer, sier Kyvåg til Dagbladet.no.

Budskap om fargerikt fellesskap

Vieira kommer til Ekeberg for å profilere sitt eget hjertebarn, prosjektet Dianbar, et utdanningsprosjekt for barn og unge i Senegal. Han vil også delta i markeringen av Norway Cups kamp nummer 100.000, som spilles mellom FC Lyn og Dianbar på mandag. Her vil 30-åringen holde en appell for fotballen som redskap for utdanning og fellesskap.

- Vi er veldig glad for at Vieira kommer for å spre sitt budskap om et fargerikt fellesskap, sier Kyvåg, som er endeløs av begeistring for franskmannen.

- For meg er han en av verdens beste, hakket bak Pelé og Maradona. Ikke nødvendigvis med tanke på ferdighetene på fotballbanen, men med tanke på holdningene hans, framferden og den oppriktige omtanken han har for barn og unge. Jeg ser frem til å få lære ham å kjenne noen dager, sier Kyvåg.

Usikker fremtid 

TIL NC: Patrick Vieira kommer til Norway Cup søndag og blir på Ekebergsletta til og med tirsdag. Her jubler han etter å ha satt inn 2-1-målet mot Spania i mellomspillet i VM. Foto: EPA
TIL NC: Patrick Vieira kommer til Norway Cup søndag og blir på Ekebergsletta til og med tirsdag. Her jubler han etter å ha satt inn 2-1-målet mot Spania i mellomspillet i VM. Foto: EPA Vis mer

Etter spillerflukten fra Juventus har Vieira blitt koblet til en rekke klubber, deriblant Manchester United. Både Vieira og Norway Cup trodde i det lengste at spørsmålene rundt klubbskiftet ville være klarlagt før Norway Cup nå blåses i gang.

- Slik gikk det desverre ikke. Men jeg har fått munnkurv og kan ikke snakke om hvor Vieira spiller neste sesong, sier Kyvåg.

image: Vieira åpner Norway Cup
GENERALEN: Norway cup-general Frode Kyvåg er stum av beundring over Patrick Vieira og gleder seg til å få besøk av franskmannen.