Vieira er utslitt

MACCLESFIELD (Dagbladet): Superstjernen Patrick Vieira (26) har sjokkert dobbeltvinner Arsenal ved å be om pause fra fotballen fem kamper ut i årets sesong. Southamptons Claus Lundekvam tror franskmannen er mentalt utbrent.

- Fysisk er det ikke noe problem å spille to ganger i uka, men det er veldig slitsomt mentalt å skulle motivere seg for så mange kamper.

- Jeg tror det kan være tilfellet med Patrick Vieira, sier Lundekvam til Dagbladet.

Southampton-spilleren er den av nordmennene som har spilt mest regelmessig i den engelske toppserien de siste sesongene. I fjor spilte han 34 av 38 seriekamper.

- Etter en lang sesong trenger du 7-8 uker før du er har fått ladet batteriene skikkelig. Særlig de åra det er sluttspill blir feriene altfor korte.

- Jeg har absolutt forståelse for at Vieira føler seg sliten, sier Lundekvam.

Overgangsmas

Vieira spilte hele 66 kamper sist sesong. Derfor møtes han med undring når han nå trenger pause allerede etter fem kamper. Enkelte mener de mange ryktene om en overgang til Real Madrid har tatt på. Andre at han har brukt for mye krefter på å irritere seg over gule og røde kort.

- Det blir bare spekulasjoner, men det er mulig at han har tenkt litt for mye i de baner (Real Madrid) og at han har blitt sliten av det, sier Lundekvam.

Det var i et intervju med den franske avisa l'Equipe at Vieira i går sa at han ville be om å få stå over kamper:

- Jeg er ikke bare sliten, jeg er helt knust. Ryggen min verker, beina mine verker, jeg har vondt overalt. Jeg kan knapt holde meg på beina.

- Jeg vet ikke når eller hvordan jeg skal få hvilt, men vi må gjøre det raskt fordi Champions League nærmer seg, og snart er det to landskamper med Frankrike, sier han.

- Vieira spiller

Manager Arshne Wenger har imidlertid ingen planer om å la franskmannen hvile. Til Arsenals offisielle nettside sier han at det er naturlig at Vieira er sliten etter å ha spilt to kamper (mot Kypros og Manchester City) sist uke.

- Jeg har sett på statistikken fra forrige kamp, og fysisk sett var han glimrende. Han presset seg selv veldig hardt. Det forklarer hvorfor han er sliten.

- Men jeg har ingen planer om å hvile ham. Jeg tror han har kommet seg nå, og at han vil spille mot Charlton lørdag, sier Wenger.

Kanskje håper Wenger at Vieira skal holde til etter tirsdagens oppgjør i Champions League mot Borussia Dortmund? Mot Bolton helga etter må Arsenal-kapteinen uansett stå over etter utvisningen han pådro seg mot Chelsea forrige helg. Han risikerer også ytterligere karantene for å ha sjikanert dommer Andy D'Urso i etterkant av det røde kortet. Dermed kan Vieira få pausen han snakker om.

  • Totalt har Patrick Vieira spilt over 200 fotballkamper siden sommeren 1999. Det gir et snitt på en kamp hver femte dag - tre år i strekk.

VONDT OVERALT: Jeg er ikke bare sliten, jeg er helt knust. Ryggen min verker, beina mine verker, jeg har vondt overalt. Jeg kan knapt holde meg på beina, sier Patrick Vieira.