Vieira gikk berserk

LONDON (Dagbladet): FA-cup, kvartfinale, Arsenal-West Ham 1- 1. Patric Vieira (21) gikk fullstendig berserk. Han stanget West Hams John Moncur, slo etter Frank Lampard og ble reddet av Martin Keown og West Hams Samassi Abou fra den totale skandale.

Det ble et tett og dramatisk derby mellom London-klubbene Arsenal og West Ham. West Ham med et halvt lag på sykelista slåss for livet, og greide uavgjort og omkamp.

Dette ble for mye for Patric Vieira. I skuffelsen over å måtte spille omkamp i FA-cupen gikk han til angrep på West Hams John Moncur sekunder etter at kampen var over.

- Dårlig rykte

- Patric er ung, og han må finne seg i mye på banen. Riktignok er Patric en fysisk spiller, men han utsettes for utrolig mye urettferdig behandling. Han har fått et dårlig rykte blant dommerne, og dette lider han under, sier Arsene Wenger til Dagbladet.
Arsenals manager forsvarer Patric Vieira med nebb og klør. Han aksepterer ikke at så lenge Vieira er en tøff fysisk spiller, så må han også finne seg i tøff, fysisk behandling av motspillerne. Vieira har denne sesongen fått ett rødt og sju gule kort!!!

- Ingen vet hvor mye Patric må tåle på banen. Han blir sparket og spyttet på, og selv er han absolutt fair. Jeg har ikke sett hva som skjedde etter kampen, men jeg vil studere episoden og vi har regler som gjør at han kan bli bøtelagt av Arsenal, sier Arsene Wenger.

Ligaen viktigst

Arsenals manager er slett ikke glad for omkamp i FA-cupen. Det viktigste er ligamesterskapet og kampen mot Manchester United. Og også i ligaen har Arsenal flere viktige hengekamper.
- Vi har et knalltøft program, som kan bli avgjørende, sier Wenger.

Backen Ian Pearce spilte en hovedrolle i kampen i går. Først scoret han West Hams ledermål etter corner, og litt seinere i 1. omgang felte han Arsenals Martin Keown og lagde straffespark. Dette satte Dennis Bergkamp sikkert i mål.

- Det var en bragd av ungguttene å greie uavgjort i denne kampen. Vi har et helt lag på skadelista, og jeg vet ikke om jeg greier å hente fram elleve spillere til onsdagens kamp mot Manchester United, sier Harry Redknapp.