Vieira legger følelsene til side

Vil banke Arsenal.

(Dagbladet.no): Ni år i Arsenal var over da Patrick Vieira i sommer forlot London-klubben til fordel for Juventus for 158 millioner kroner. 

I kraft av å være en av klubbens aller mest populære spillere fortvilte både manager Arsene Wenger, spillerne og supporterne over å miste sin kaptein.

- At Patrick dro, var litt mer uventet i år enn tidligere. I starten var det et lite sjokk, innrømmet Wenger etterpå.

Arsenal i hjertet

Vieiras siste spark på ballen i Arsenal-trøya var da han scoret på det siste straffesparket og Arsenal slo Manchester United i FA-cupfinalen i 2005.

Da han dro sa Vieira dette til klubbens hjemmeside.

- Arsenal vil alltid være i hjertet mitt.

Han erkjenner at det blir en svært spesiell opplevelse å møte sine gamle lagkamerater.

TILBAKE: - Hjertet mitt vil alltid være i Arsenal, sa Patrick Vieira da han dro til Juventus i sommer. Nå møter han dem i kvartfinalen i Champions League. Foto: REUTERS
TILBAKE: - Hjertet mitt vil alltid være i Arsenal, sa Patrick Vieira da han dro til Juventus i sommer. Nå møter han dem i kvartfinalen i Champions League. Foto: REUTERS Vis mer

- Noen ganger blir man overrasket over skjebnen, men jeg hadde en følelse av at dette ville skje. Det er opplagt at dette blir en stor personlig utfordring for meg, særlig å returnere til Highbury for et annet lag.

- Men når jeg legger følelsene til side, tenker jeg bare på at vi må vinne, sier Vieira.

Det skal nok uansett mye til for at Vieira ikke får en hjertelig mottakelse.

Ingen respekt

- Patrick var i klubben i ni år og vant mange trofeer. Jeg er sikker på at han vil få en svært varm mottakelse, sier vise-styreformann i Arsenal, David Dein.

Arsenal har mye selvtillit etter seieren over Real Madrid, og Dein føler seg trygg på at ungguttene er i stand til å hamle opp med Juventus også.

- Jeg vet at Juventus kommer til å vinne serie A, men våre gutter er klar for utfordringen, vær trygg, sier Dein.

Også kaptein på fjorårets mesterlag Steven Gerrard, tror Arsenal kan kopiere Liverpools bragd fra i fjor.
- Arsenal har definitivt spillerne til å gå hele veien hvis de holder Thierry Henry og nøkkelspillerne sine skadefrie, sier han.

Tøft for Lyon

Arsenal - Juventus blir nok den største godbiten i kvartfinalen, men også Lyon - Milan bør kunne bli en klassiker. Lyon har nådd kvartfinalen de tre siste årene, og i år vil ingen være fornøyd med å stanse der.

John Carew hadde ingen drømmemotstander foran trekningen, men var krystallklar på ett punkt:

- Vi har lyst til å spille finale.

Barcelona er neppe misfornøyd med å møte Benfica, som på ingen måte skal undervurderes. De har eliminert både Manchester United og Liverpool på sin vei til kvartfinalen.

Den siste kvartfinalen blir ikke klar før neste uke, når Inter og Ajax har spilt ferdig. Inter har det beste utgangspunktet etter 2-2 på bortebane, og er favoritter til å møte Villarreal.

GAMLE VENNER: Patrick Vieira og Thierry Henry skal spille mot hverandre for første gang siden midtbanespilleren forlot Arsenal i fjor sommer.