Vieira skyldig i Bakke-skalling

Patrick Vieira ga virkelig Eirik Bakke en springskalle forrige søndag. Det er dommen til en FA-komité som studerte hendelsen på video. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Det nystartede videopanelet til FA (det engelske fotballforbundet) brukte helgen på å dømme Vieira skyldig i to forseelser, melder The Mirror:

,Spark mot Olivier Dacourts hals og nedskalling av Bakke i en cornersituasjon.

- Ikke bare det, jeg fikk også en albue i ansiktet. Jeg tror det gikk over styr for Vieria. Det var bare dumt, sa Eirik til Dagbladet.no torsdag.

Likevel er det ikke sikkert at franskmannen pådrar seg karantene. FA kan sjøl velge å ikke ta hensyn til videopanelet. Og Vieiras oppførsel var ikke notert i dommerens bok etter kampen.

FAs om Vieira er ventet i løpet av en dag eller to. Resultatet kan bli minst tre kampers karantene.

 • Vieira har allerede blitt utvist to ganger denne sesongen. Totalt har han pådratt seg seks røde kort så langt i karrieren.

  Keane vil bli


  20-årige Robbie Keane er ønsket på lån av en rekke Premier League-klubber. Men Keane som ikke får spille tid i italienske Inter, ønsker ikke noen retur til Premier Leauge. Han ble solgt fra Coventry i sommer, og føler at det er for tidlig å gi opp Serie A. - Ingen sa det kom til å bli lett her, men du må utfordre deg sjøl, og jeg er fast bestemt på å spille meg inn på laget. Jeg ville bare vært dum hvis jeg reiste hjem uten å satse skikkelig på Serie A. Jeg synes det er helt greit å slåss om plassen, sier iren.

  Merson sinna igjen


  Paul Merson skal ha reagert voldsomt da han ble byttet ut i pausen mot Southampton i helga. 32-åringen skal ha kommet i en ny krangel med manager John Gregory, og varslet at han «har spilt sin siste kamp for Aston Villa».

  Ingen i klubben vil bekrefte bataljen, men keeper David James forklarer frustrasjonen i garderoben. - Alt jeg kan si er at alle var sinte i pause fordi vi lå under 0-2 og ikke spilte godt. «Merse» har en flott sesong, men som alle spillere vil han være med i hele kampen.

  Snillere United?


  Manchester Uniteds nye presseoffiser vil bedre klubbens image hos media. Ligamesterne har fått mye kritikk for blant annet å svarteliste journalister som irriterer manager Alex Ferguson. - Som landets beste lag får man alltid kritikk. Men uansett er det viktig for fansen at vårt forhold til media fungerer. For ellers får vi ikke kommunisert med fansen, sier Paddy Haverson.

  Lennon reiser nordover


  Leicester-kaptein Neil Lennon blir Celtic-spiller denne uka etter å ha bedt om å bli solgt. - Jeg får ingenting av overgangssummen fra Leicester og regner med at overgangen går i orden i løpet av uka, sier Lennon. Nord-iren koster skottene 80 mill. kroner.

  Chelsea øyner Champions League


  Chelsea-stopper Marcel Desailly tror seieren over Manchester City i går var vendepunktet for klubben. - Vi kan kvalifisere oss for Champions League nå. Vårt egentlige mål var ligaseier, men det ser vanskelig ut sånn som Manchester United spiller, sier han.

  Kilder: The Sun, The Mirror, ZoomSoccer og Press Association.