Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vieira vil sende flere spillere til Norge

Imponert av det Tromsø har fått til med Kara og Ciss.

VIL SPILLE MER: Patrick Vieira venter på ny City-kontrakt, og får han ikke det tilbudet gir han seg som fotballspiller. Fremtiden som talentutvikler ser lysere ut.Foto: Mads Gudim Burheim/Dagbladet
VIL SPILLE MER: Patrick Vieira venter på ny City-kontrakt, og får han ikke det tilbudet gir han seg som fotballspiller. Fremtiden som talentutvikler ser lysere ut.Foto: Mads Gudim Burheim/Dagbladet Vis mer

TROMSØ (Dagbladet): Tromsøs midtbanegigant Kara Mbodj måtte finne seg i å bli overskygget av Sigurd Rushfeldts målrekordjakt i går kveld, men senegaleseren viste i glimt at TIL allerede har fått godt betalt for samarbeidet med Patrick Vieiras talentakademi Diambars.

Vieira har vært i Nord-Norge for å pleie forholdet til Per-Mathias Høgmo og co, og han er imponert over jobben Tromsø har gjort med Kara og Saliou Ciss.

- Det er bra for unge spillere å være her. Når du er ung trenger du å spille, og ha en manager som gir deg selvtillit og tid til å bli bedre. Norge er bra for unge spilleres utvikling, sier Vieira til Dagbladet.

Manchester City-spilleren er så fornøyd at han håper flere senegalesere snart kan få sjansen i Tippeligaen.

- Vi håper flere kan komme hit. Vi er veldig fornøyde med Kara og Ciss' utvikling her, både som spillere og mennesker. Forhåpentligvis vil forholdet mellom Tromsø og Diambars bli bedre og bedre de neste årene, sier han.

- Planlegger dere samarbeid med andre norske klubber?

- Det er et par andre klubber vi også snakker med, men vi er veldig fornøyde med det Tromsø driver med. Vi er veldig glade for hva de har fått til, sier han.

Forberedt på å selge
Diambars talentakademi gir unge spillere trening og skolegang fra de er 13 til de er 19, og Ciss og Kara er i ferd med å bli de første store profilene som er produkter av satsningen.

Flere europeiske klubber skal ha vært på Alfheim for å se Kara i går kveld, og Per-Mathias Høgmo er forberedt på at spilleren kan forsvinne fra TIL om ikke lenge.

- Det er litt av utfordringa ved å være en liten klubb som Tromsø, det at du må selge spillere. Samtidig er det noe man er stolt av her, at man har utviklet spillere til europeisk høyt nivå. Det er en tradisjon for det, og det har vært mange tunge salg, sier han til Dagbladet.

Samtidig er det altså gode muligheter for at det kan komme flere unggutter TIL-sjefen kan foredle på Alfheim.

- Det er litt for tidlig å si om det kommer flere, men samarbeidet er godt, og vi har hatt et par spillere her på prøve allerede, sier Høgmo, som mener suksessen med talentutviklingen i stor grad skyldes spillergruppa:

- Det er et fantastisk godt miljø i denne klubben, og det er en treningsvilje her som ikke står tilbake for noen. Det er et sted å bli god dersom du har lyst til å bli god. Og spillere som er her, er kun spillere som har lyst til å bli gode.

Vurderer å legge opp
Patrick Vieira har vært en eksemplarisk Tromsø-gjest denne helga, og stilte villig opp på alt vertsklubben planla for ham i løpet av to dager i nord.

Før kampen mellom TIL og Brann på Alfheim var det autografjegerne som fikk sitt, etter at blant annet ordføreren hadde fått lunsj med verdensmesteren.

Sin egen fremtid som spiller ser han som usikker.

Franskmannen har fått merke at konkurransen i Manchester City er hard, men han har lyst til å fortsette i klubben selv om det har blitt lite spilletid under Roberto Mancini.

Ny kontrakt lar imidlertid vente på seg.

- Kontrakten min i City er ute, så jeg kan fort ha «ingenting» som alternativ, sier Vieira til Dagbladet.

- Jeg vurderer å legge opp, ja. Jeg har ikke bestemt meg ennå, jeg trenger tid til å tenke på framtida mi og hva jeg har lyst til å gjøre. Men det blir City eller ingenting for meg, sier franskmannen, som også ryktes å være ønsket på trenersida i gamleklubben Arsenal.

BEDRE MENNESKER: Patrick Vieira mener livet i Norge har gjort Serigne Modou Kara Mbodji både bedre som spiller og person. Her i duell med Branns Carl-Erik Torp.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
BEDRE MENNESKER: Patrick Vieira mener livet i Norge har gjort Serigne Modou Kara Mbodji både bedre som spiller og person. Her i duell med Branns Carl-Erik Torp. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer