Vieira ville bli i Arsenal

Skjeller også ut van Nistelrooy.

(Dagbladet.no:) Det var ingen overraskende bombe som smalt da Patrick Vieira i sommer forlot Arsenal til fordel for de italienske seriemesterne Juventus.

Franskmannen hadde da i flere år vært høyaktuell, blant annet for Real Madrid.

Sommeren 2004 fikk den spanske storklubben nok et nei, og ifølge franskmannens kommende biografi «Vieira: My Autobiography», innstilte han seg da på å avslutte karrieren på Highbury.

Skuffet over ledelsen

Så kom imidlertid interessen fra Juventus, og Arsenal-leder David Dein sa noe som fikk Vieira til å tenke seg om.

- Mr. Dein sa «Vi er nøytrale på denne, Patrick». Hvis du har lyst til å beholde en spiller, sier du bare «Du skal ingen steder». Når de sier at de forholder seg nøytrale, da er det på tide å gå, sier Vieira til The Times.

Han innrømmer at han ble skuffet over holdnigen til Arsenal.

Vieira lagger derimot til at han var venner med alle da han forlot klubben, og at det ikke er noe ondt blod mellom dem nå.

IKKE AKKURAT VENNER: Patrick Vieira sier akkurat hva han mener om Ruud van Nistelrooy. Gary Neville går mellom kranglefantene. Foto: AP
IKKE AKKURAT VENNER: Patrick Vieira sier akkurat hva han mener om Ruud van Nistelrooy. Gary Neville går mellom kranglefantene. Foto: AP Vis mer

Misliker van Nistelrooy

Patrick Vieira spilte ni sesonger i Arsenal. I løpet av 407 kamper pådro han seg 100 gule kort og ti røde.

Flere sesonger kjempet Arsenal og Manchester United om seriegullet. De vant det om hverandre, før Chelsea i fjor utklasset alle.

Vieira var i klinsj med Manchester-klubben en rekke ganger. Han sier nå at han beundrer Roy Keane for hans ærlighet, men franskammen har ikke mye til overs for Ruud van Nistelrooy.

- Han tar deg i hånda, og så stikker han en kniv i ryggen din. Jeg har ikke noe respekt for sånne spillere, sier Vieira.

Arsenal-manager Arsene Wenger mener Vieira er en av de største som har spilt for kubben.

- Patrick har vært en fantastisk spiller for oss. En av de beste i klubbens historie, og jeg føler jeg har et spesielt forhold til ham siden det var jeg som fikk ham hit, sa han da overgangen til Juve var et faktum.

Debatt

Hvor svekket ble Arsenal da Patrick Vieira forlot klubben i sommer?

I ITALIA: Vieira i duell med Inters Adriano.
NY BOK: Snart kommer Patrick Vieiras selvbiografi.