Vieira viste vei

Patrick Vieira styrte Arsenal til klubbens fjerde FA-cupsemifinale på fem sesonger, og sammenliknes nå av Arsene Wenger med klubbens legendariske spiller Tony Adams.

For selv om returkampen i FA-cupens 6. runde var både intens, underholdende og spennende, fantes det bare en kandidat til Man of the match.

Vieiras store fotballhjerte har alltid gjort ham til et solid defensivt anker, men franskmannens fotballhjerne er også større enn hos profesjonelle flest:

Drøye halvtimen ut i første omgang stormet han i lange klyv fra egen banehalvdel før han spilte en frekk stiller til Wiltord, som fikk den tida han trengte til å sikte inn 2-0 målet.

Før det var Chelsea-kaptein John Terry - nylig landslagsuttatt for første gang - uheldig og tuppet ballen i eget mål etter et hardt innlegg fra en annen franskmann, Sylvain Wiltord.

Double

John Terry rettet opp sin flause ved å stupheade inn reduseringen 11 minutter før slutt, og skapte ny spenning i nøyaktig tre minutter og fem sekunder.

Da skar høyrebacken Lauren inn fra kanten og avsluttet med et venstrebeinsskudd som Chelsea-keeper Carlo Cudicini må ta kritikk for at han ikke klarte å stoppe - og kampen var avgjort.

Dermed er Arsenal nå på vei mot «double double» - seier i både ligaen og FA-cupen to sesonger på rad.

I semifinalen venter 1. divisjonslaget Sheffield United.

Sterkeste superlativer

Arsenal-bossen ville ikke se så langt fram i går. Da var han mer opptatt av å skryte av måten laget har reist seg på etter den skuffende Champions League-exiten John Carew og Valencia påførte London-klubben for ei uke siden.

Og når det gjaldt kaptein Patrick Vieira, hentet han fram de sterkeste superlativene som finnes i Arsenal-vokabularet ved å sammenlikne ham med Tony Adams - klubblegenden som spilte 677 kamper for Arsenal i løpet av sine 19 sesonger på A-laget.

- Vieira er vår nye Tony Adams. Patrick har lært mye av ham, og han vokser som leder for hver kamp. Men vi er så heldige at vi har mange ledertyper i laget. Moralen i laget er høy, og gutta gir alltid alt for hverandre. Jeg er stolt av spiriten vi viser, sa Arsene Wenger til Sky Sports etter kampen.

- Ikke sliten

Vieira sjøl smilte bredt da han mottok champagnen i bestemannspremie etter kampen.

- Vi spilte en fantastisk kamp på bortebane, og du føler deg ikke sliten etter en sånn kamp. Du blir ikke sliten av å vinne, smiler franskmannen fornøyd.

Han mener laget viser karakter ved å ha gått seirende ut av tøffe bataljer mot Everton og Chelsea på drøye 48 timer.

- Vi ville vise at vi er en stor klubb med ambisjoner selv om vi er slått ut av Champions League. Fortsetter vi å spille som i denne kampen, er det ingen som slår oss, sier Patrick Vieira.

Rødt kort

Eneste minus for Arsenal i går:

Midtstopper Pascal Cygan fikk sitt andre gule kort og ble utvist 21 minutter ut i andre omgang for nedrivingen av Jimmy Floyd Hasselbaink da han forsøkte å rette opp sin egen brøler som satte Chelsea-spissen i klar bane mot mål.

Men Chelsea klarte ikke å utnytte at de var en mann mer på banen - noe Gianfranco Zola var svært skuffet over.

- Vi hadde sjansene til å vinne, men lot Arsenal utnytte sjansene de fikk. Det er veldig synd.

Wenger forsikrer at han ikke vil ta lett på semifinalekampen mot Sheffield United.

- De beste lagene i 1. divisjon har tatt et stort steg framover de siste fire- fem årene. Nivåforskjellen er ikke lenger veldig stor. I en enkelt kamp kan alt skje. I min tid i Arsenal har vi spilt tre FA-cupfinaler. Det sier alt om hvor viktig denne turneringen er for oss, sier Wenger.

SAMLINGSPUNKTET: Patrick Vieira (i midten), framstår som den nye ledertypen i Arsenal. - Han vokser fram som leder i hver kamp, skryter manager Arsene Wenger.