VIF åpner opp for kvinne i sjefsstolen

Vålerengas styreleder Sven Mollekleiv utelukker ikke at Kjetil Rekdals nye sjef blir en kvinne.

-  Nei, det ville vært meningsløst å utelukke det, sier Sven Mollekleiv til Dagbladet.

Han er styreleder for Vålerenga Idrettsforening. Sammen med styrelederen i Vålerenga ASA, Stig Grimsgård Andersen, jakter han på Kjetil Siems erstatter. Siem slutter i jobben som seriemesterens administrerende direktør ved utgangen av januar. I ukebrevet Mandag Morgen forteller styrelederen om hvilke kvaliteter årets seriemester er ute etter.

-  Vi ser etter en person som gjennom jobben som Vålerenga-direktør vil påta seg et samfunnsansvar, sier Mollekleiv til Mandag Morgen.

Valgerd?

Uansett hvilket kjønn den nye direktøren har, så er Mollekleiv opptatt av at den nye toppsjefen er bevisst klubbens brede profil.

-  Vi har medlemmer fra 52 ulike nasjoner. Vi vil legge til rette for økt bredde og økt aktivitet, forteller Mollekleiv.

-  Samtidig ser vi etter en person som forstår Vålerengas samfunnsansvar, men som definitivt har organisatoriske evner til å videreutvikle veksten, sier styrelederen, som påpeker at den nye direktøren må ha kunnskap om både fotball og idrett.

-  Har Åse Kleveland adekvat kompetanse? Ja, på kultursektoren. Ja, i underholdningsindustrien. Ja, som leder. Men spørsmålet er om hun kan noe om fotball, forklarer Mollekleiv.

 PÅ JAKT: Sven Mollekleiv (t.v.) jakter på Kjetil Siems erstatter og Kjetil Rekdals nye sjef. Foto: Arnt E. Folvik
PÅ JAKT: Sven Mollekleiv (t.v.) jakter på Kjetil Siems erstatter og Kjetil Rekdals nye sjef. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Er Ingvild Myhre (tidligere Telenor-direktør) og Valgerd Svarstad Haugland aktuelle navn?

-  Jeg vet ikke nok om hva de kan om fotball og idrett. Så det kan jeg ikke svare på, sier Mollekleiv.

Overskudd

For andre året på rad går Vålerenga med overskudd. Klubben som tidligere var kjent for å skrive kontrakter på pølsepapir og være på konkursens rand før advent, er nå blitt profesjonell butikk. Likevel ønsker ikke Mollekleiv en blåruss i jobben.

-  En person som utelukkende har fokus på finansene, bunnlinja, penger og det kommerse, vil ikke fylle rollen. En leder i Vålerenga skal også forstå sitt samfunnsansvar og være opptatt av kulturutvikling. Har du bare økonomisk fokus, så har du gått glipp av noe, mener Mollekleiv.

Vålerenga jobber nå intenst med å forsøke å bygge sin egen stadion.

-  Er det viktig med politisk ballast? -  En samfunnsmessig forståelse er en viktig dimensjon, sier Mollekleiv. Kjetil Siem skal jobbe videre med stadionsaken.

Klubben er nå i dialog med Siem om hvilke rolle han skal ha etter at han slutter som direktør.

NY SJEF? Vålerenga jakter på ny sjef etter Kjetil Siem. Kanskje en jobb for tidligere kulturminister Valgerd Svarstad Haugland? VIFs styreleder Sven Mollekleiv utelukker ingen.