VIF banket araberne i åpningen

Kjetil Rekdal framsto som kongen av Ullevaal i 1. divisjonspremieren. Vålerenga-treneren scoret på to straffer da Haugesund ble slått 3-0.

Rekdal eide stort sett midtbanen i kampen mot vestlendingene lørdag, som i likhet med de blårøde er tippet til direkte opprykk denne sesongen. Dirigenten tok styring. I andre omgang ledet han sine tropper til overkjørsel av et Haugesund som ikke skapte noe som helst foran Øyvind Bolthof i hjemmeburet.

- Jeg er tålig fornøyd med egen innsats, veldig fornøyd med laget. Likevel har både jeg og laget en del å gå på før vi når toppformen, sier Rekdal.

Serieåpningen startet uryddig, med mye tæl og vilje. Da 1-0 kom etter 18 minutter, var det typisk at scoringen kom på straffe. Det skjedde etter en holding i feltet. Rekdal satte selv sparket fra krittmerket i mål bak Per Andreas Haftorsen.

Mer fart

Etter pause torde Vålerenga å sette større fart både i spill og ball, og dermed større bevegelse. De overtok mer og mer, og hjemmelaget vant en komfortabel seier etter Bjørn Arild Levernes' skudd fra kort hold og nok et straffespark fra Rekdal.

VIF fortalte at også i år vil det bli hardt for de andre 1. divisjonslagene å vinne på landslagsarenaen. Lyn bygde en uinntakelig borg i fjorårssesongen, og tapte kun mot Kongsvinger 15. oktober. Da var eliteseriekontrakten allerede sikret.

Men tross 3-0-seier er det spisser som er trener Rekdals problem.

- Vi er på jakt etter folk framme. Vi har for få å velge i i midten, sier Rekdal, som fredag fikk beskjeden om at Espen Musæus må kneopereres.

Berggren

I fjor høst jaktet Vålerenga på Haugesunds svenske spiss Hans Berggren. Han viste ingen hvorfor i lørdagens kamp.

FK Haugesund var med i en omgang, men utover i andre ble de klassen for liten. Særlig spissduoen Bala Garba/Berggren skapte lite i løpet av 90 minutter. De må vise noe helt annet i framtida for å bli i toppen.

FKHs beste var Magnus Samuelson, som knapt spilte fjorårets eliteseriesesong på grunn av skade.

(NTB)