VIF ble nektet å flytte hatkampen mot Lyn

- Snakker tross alt om Tippeliga mot tredjedivisjon, sier NFF.

VALLE (Dagbladet): Det var jubel flere steder i Oslo, spesielt kanskje i vest, da det ble klart at første runde i cupen byr på et gjensyn med det tradisjonsrike derbyet mellom Lyn og Vålerenga.

Lagene har ikke møttes siden Lyns nedrykk for snart tre år siden, da Vålerenga tok knekken på det såkalte derbyspøkelset med sin første seier over rivalen siden 1981.

Nå er Lyn på vei opp i divisjonene igjen, men har ikke kommet seg lenger enn til tredje. Likevel liker Vålerenga dårlig at de må møte Lyn på Bislett bare 45 timer etter søndagens møte med Brann i Bergen.

- Det er ikke bra. Jeg vet ikke hvorfor det ble sånn, sier Andresen til Dagbladet.

Skulle hatt en dag til
Han påpeker at Vålerengas rekruttlag også spiller mandag, slik at klubben må stille mannskap tre ettermiddager på rad.

Derfor har Vålerenga også forsøkt å forflytte kampen en dag, til onsdag, sier treneren.

- Jeg skjønner at mange ønsket seg byderby, og det var vel også derfor det ble sånn. Vi skulle gjerne hatt en dag til, men det er ikke noe vi får gjort noe med. Vi må ta det som det kommer, sier han, og henviser til NFF.

HEKTISK: Vålerenga møter Brann borte søndag kveld, bare under 48 timer før cupkampen mot Lyn. Derfor ville Martin Andresen gjerne hatt en dag til å hente seg inn på. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HEKTISK: Vålerenga møter Brann borte søndag kveld, bare under 48 timer før cupkampen mot Lyn. Derfor ville Martin Andresen gjerne hatt en dag til å hente seg inn på. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Der stusser man litt over Vålerengas plutselige ønske.

- Vi avklarte gjennom Norsk Toppfotball at det var ok for VIF å spille søndag, og det var det. Nettopp fordi de ville få kortere tid mellom kampene, så fikk vi sjekket at det var greit. De aksepterte å spille da, så å komme med det nå er litt vanskelig å forholde seg til, sier informasjonssjef Svein Graff til Dagbladet.

Graff sier det er et poeng i seg selv at alle tippeligalagene og adeccoligalagene skal spille cupens første runde på rød dag, mens lagene fra lavere divisjoner spiller onsdag.

- Det gir muligheter for å skape folkefesten første runde fortsatt er, og sørger for at det kommer flere folk. Og så er jo dette tross alt snakk om en kamp mellom et tippeligalag og et tredjedivisjonslag. Det må VIF takle, og det håper jeg de gjør. Både vi, og Lyn og folk i Oslo er glade for at det ble byderby i første runde, sier informasjonssjefen.

Det skal nevnes at også Lyn skal spille seriekamp mot Mjøndalen 2 søndag kl. 19.

Ikke tredjedivisjon i praksis
VIF-trener Martin Andresen synes for så vidt selv det er hyggelig at det blir et gjensyn med Lyn i cupen, men er ikke enig i at nivåforskjellen på Lyn og Vålerenga er tre divisjoner.

Etter å ha blitt slått ut av Tønsberg og Kjelsås de siste to årene, har også VIF noe å revansjere i NM i år.

- Lyn er ikke noe tredjedivisjonslag, de kommer til å feie gjennom den divisjonen. Lyn er i hvert fall et bra andredivisjonslag, kanskje et topp andredivisjonslag i praksis, så vi må ta den kampen alvorlig, sier Andresen til Dagbladet.

Billettene til Bislett-kampen ble forøvrig lagt ut for salg i går, og Lyn håper på gode inntekter i kassa.

Selv forventer de opptil 3000 tilskuere med Lyn-sympatier tirsdag, et antall som trolig minst kan dobles av tippeligagjengen fra Vålerenga.