- VIF bør ta ny bøtte

Først ble Vålerenga ydmyket i mer enn en halv periode, så scoret laget to mål på under halvminuttet og avgjorde kampen.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): -  Sånn er hockeyen. I første halvdel av midtperioden hadde vi problemer og slapp til folk overalt. Like etter var vi supereffektive og scoret to ganger på 28 sekunder, sier Vålerenga-backen Lars Erik Lund (36) til Dagbladet.

-  Får vi spillet til å flyte, kan vi gjøre kort prosess og være finaleklare etter tre kamper. Spiller vi som i går, kan det fort bli flere matcher. Med et så sterkt lag, bør vi ta ei ny bøtte. Og titler er det eneste som er bra nok i Vålerenga, sier Lars Erik Lund.

-  Dritdårlig

Før Lund satte inn ledermålet, hadde Vålerenga spilt 11 minutter og 34 sekunder uten å løsne skudd på mål. Samtidig hadde hjemmelaget skutt 12 ganger, uten tellende resultat.

-  I den perioden av kampen spilte vi dritdårlig. Så liten skuddvilje har vi ikke opplevd før i år. Vi må skyte mer, det har vi også snakket mye om, sier Vålerenga-trener Knut J. Stubdal etter seieren.

Plussene hans i går var at Vålerenga vant på en dårlig dag, at laget scoret fire mål og hadde en suveren målvakt i Christopher Mason.

-  Minusene var at vi beveget oss for lite, og ikke skjøt nok. Selv om vi gjerne vil avgjøre semifinalen i helga, er vi forberedt på at det kan bli fem kamper, sier Stubdal.

En av grunnene til det periodevis sløve forsvarsspillet, er at Vålerenga-spillerne stoler fullt og helt på keeper Mason.-  Vi vet at han tar det som kommer, sier Lars Erik Lund - og er glad for at klubben har en slik klassekeeper.

ÅPNET BALLET: Lars Erik Lund jubler over endelig å ha fått hull på byllen, med 0-1 til Vålerenga. Foto: Arnt E. Folvik
ÅPNET BALLET: Lars Erik Lund jubler over endelig å ha fått hull på byllen, med 0-1 til Vålerenga. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  For nonchalante

Anders Myrvold er enig i at Stjernen-spillerne slapp til for ofte.

-  I spill fem mot fem var vi altfor nonchalante. Til helga må vi opptre mye mer bestemt og organisert, sier Myrvold. De to neste semifinalene spilles lørdag og søndag.